Saray'a gitmeyecek olan barolara tehdit!

Saray'a gitmeyecek olan barolara tehdit!
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2 Ekim'de gerçekleştirilecek olan Adli Yıl açılışına 41 baro ve 20'ye yakın Yargıtay üyesi katılmayacaklarını açıklamıştı.Yeni Akit yazarı Hasan Aksay ise açılışa katılmayacak olan baro başkanlarını hedef gösterdi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit yazarı Hasan Aksay, 2 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek Adli Yıl açılışına katılmayacak olan baro başkanlarını hedef gösterdi. Aksay, toplantıya katılmayacak baro başkanlarının tavrını hainlik olarak değerlendirdi. Yeni Akit yazarlarından Ali Karahasanoğlu da geçtiğimiz haftalarda "Külliye neyinize, genelev patroniçesinin binası size çok bile!" sözü ile baro başkanlarını hedef almıştı.

Aksay yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"İzmir Baro Başkanı, Devletimizin Başkanlık Sarayında yapılan, 'Adli Yıl Açılış Toplantısını' gayri meşru göstermek için, baroları eyleme çağırıyor. Bazı barolar da katılıyor. Ülkenin, gayri resmi bir savaş içinde bulunduğu bir dönemde, bütün devlet erkanının katıldığı böylesine önemli bir toplantıyı, gayri meşru gösterme gayreti, bir anarşi ve fitne tohumudur. Devletin birlik ve bütünlüğünü temsil eden sarayı, gayri meşru gösterme eylemi ise hainliktir. Toplantıyı böyle gösterme gayretiyse, devleti inkardır."