Şarjdaki telefonunuz sizi obez yapabilir

Şarjdaki telefonunuz sizi obez yapabilir
Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre cep telefonu başta olmak üzere neredeyse tüm teknolojik ürünler şarj olurken yaydığı radyasyon nedeniyle obezite ve diyabet hastalıklarına neden olabiliyor.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre cep telefonları çalışır durumundayken 2,3 miligauss elektromanyetik radyasyon yaymakta. Yani telefon şarjda değilken ve aktif bir şekilde kullanılırken 2,3 miligauss radyasyona maruz kalınmakta. Ancak şarjda olan bir telefon dışarıya yaklaşık 3,4 miligauss elektromanyetik radyasyon yayıyor.

CİHAZ YAKINLAŞTIKÇA DAHA TEHLİKELİ HALE GELİYOR

Bu değerler cihazdan uzaklaşıp yakınlaştıkça değişirken, şarjda yaşanan bu yükselişin sağlık için daha tehlikeli olduğu belirtiliyor. Ayrıca telefon sadece açık bir şekilde yanınızda bulunduğunda elektromanyetik radyasyon yaymaya devam ediyor. 5 santimetrelik mesafede 1 miligauss, 10 santimetrelik mesafede 0,5 miligauss ve 15 santimetre mesafede 0,3 miligauss elektromanyetik radyasyon vücutla temas ediyor.

UYURKEN ŞARJ EDİLEN TELEFON OBEZİTEYE SÜRÜKLÜYOR

Uzmanlar gece yatmadan önce telefonunuzu kapatmanızı ve odadaki tüm elektronik aletlerin fişini çekmenizi tavsiye ediyor. Bunu yapamayan kişilerin telefonları yattıkları odada bulundurmamaları gerektiği söylenirken, aksi durumlarda hastalıklara davetiye çıkabileceği belirtiliyor. bilim insanları, uyurken şarj edilen telefon ve tabletlerin vücuttaki melatonin salgısını etkilediğini ve metabolizmanın dengesizleşmesine neden olduğunu açıkladı. Bu durumun obezite ve diyabet gibi hastalıkları doğurabileceği de çalışmaya önemli bir not olarak eklendi.

İlgili Haberler