Karadeniz’deki 22 Türk gemisi günlerdir getirtilemedi

Karadeniz’deki 22 Türk gemisi günlerdir getirtilemedi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna’nın Karadeniz’deki sahilinde 22 Türk gemisinin halen beklediğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara''da basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

İftarın ardından soruları yanıtlayan Karaismailoğlu, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Karadeniz’de kalan Türk gemilerine ilişkin, "Şu an Ukrayna’nın Karadeniz’deki sahilinde bekleyen 22 tane gemimiz var. Ukrayna Büyükelçisi ile istişare yaptık. O gemileri oradan almamız gerekiyor.

Başlarda 200’ün üzerinde mürettebat vardı. Bunların bir kısmını tahliye ettik. Şimdi 90 tane daha mürettebat var; ama onlar tahliye talebinde bulunmadılar, gemiyi terk etmek istemiyorlar. Ve o gemilerde de oldukça yük var. Tahıldan ayçiçek yağına kadar yük var ve gemi sahipleri de tedirginler ve bekliyorlar.

Biz de sürekli teyakkuz halindeyiz. Bir gelişme olacak diye ümitle bekliyoruz. Hem Rusya tarafı hem de Ukrayna tarafıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Orada Türkiye’nin dışında başka ülkelerin de gemileri var. Bölgede kalan 100 tane gemi var. Bir an önce bunların kurtarılması lazım" dedi.

 

İlgili Haberler