“Savcıları göreve davet ediyoruz”

“Savcıları göreve davet ediyoruz”
İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, seçmenlerin kaydırılması skandalları için Cumhuriyet Başsavcılarını göreve davet ederken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Seymen, ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'sahte seçmen' uyarısında bulundu.

İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, “Oy vatandaşın namusudur” dedi. Erel, “Seçmenlerin kaydırılması kendiliğinden olmadığına göre, bunu yapan ya seçim işleri müdürü ya da nüfus görevlisidir. Cumhuriyet başsavcılarını göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.

Meclis’te İYİ Parti Grubu adına söz alan Aksaray Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Ayhan Erel, son günlerde siyasi partiler ve genel başkanlar düzeyinde gelen, oy güvenliği ve seçmen kaydırma ile ilgili açıklamalara değindi. Devlet kadrolarında, konu ile ilgili noktalarda yer alan memurları göreve davet eden Erel şu ifadeleri kullandı:

“OYLAR VATANDAŞIN NAMUSUDUR, DEVLET SORUMLUDUR”

“Siyasi partilerin düşüncelerinin devlet yönetimine egemen olmasında da vatandaşların kullandıkları oylar etkili olmaktadır. Dolayısıyla vatandaş, millet, oylarıyla birlikte, tercihte bulundukları siyasi partilerle birlikte devletin yönetimine egemen olmaktadır. Vatandaş kendi iradesini devletin yönetimine egemen kılarken bunu oyları vasıtasıyla sağlamaktadır. Dolayısıyla oylar, vatandaşın namusudur. Devlet nasıl ki vatandaşımızın mal, can ve namus güvenliğinden maddi anlamda sorumluysa, namus kabul ettiğimiz oylarından da manevi anlamda sorumludur.”

“AKP’YE ŞİRİN GÖRÜNMEK İÇİN OLUMSUZ DAVRANIYORLAR”

“Bu bağlamda, vatandaş namusunu sandıkta devlete emanet etmektedir. Türk'ün töresinde emanete ihanet edilmez ama maalesef, günümüzde, siyasi iradenin dışında, siyasi iradeye şirin görünmek, bazı makam ve mevkileri kapmak adına, sandık başında bulunan bazı sandık görevlileri, özellikle kamu görevlileri, vatandaşın kendilerine emanet ettiği namusuna zarar vermekten çekinmemektedir. Oysa, biz biliyoruz ki devletin yönetiminde söz sahibi olan ak kadrolar bu tür bir olumsuzluğa tenezzül edecek derecede düşünmemektedirler. Ancak makam ve mevki peşinde koşan, hatta AKP'nin siyasi ideolojisini bile benimsemeyen bu insanlar sadece makam ve mevki elde edebilmek, şirin görünmek amacıyla bu tür olumsuz davranmaktadırlar. Buna devletin yönetimi müsaade etmemelidir.”

“BUNU YAPAN YA SEÇİM İŞLERİ YA DA NÜFUS ÇALIŞANI”

“Seçmen kaydırmalarıyla ilgili, sahte seçmen yazmalarıyla ilgili hem siyasi partilerimizin hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın şikâyetleri vardır. Bu şikâyetleri duyan cumhuriyet başsavcılarını biz göreve davet ediyoruz. Bu sahte seçmenler veya seçmenlerin kaydırılması kendiliğinden olmadığına göre, bunu yapan ya seçim işleri müdürüdür ya da nüfusta çalışan görevlilerdir. Eğer cumhuriyet başsavcılıkları bu usulsüz işlemleri yapan kişiler hakkında gerekli soruşturmaları yapmış olsalar, gerekli adli ve idari cezaları uygulamış olsalar bundan sonra meydana gelebilecek olumsuzluklar ortadan kalkar diyorum.”

O İLÇEDE SEÇMEN SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI

Meclis’te seçim güvenliğine dair bunlar konuşulurken, İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen tarafından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Seymen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sahte seçmen iktidarın tercihidir! 24 Haziran’da 6 bin 561 seçmenin olduğu Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde seçmen sayısı YSK’nın açıkladığı son listeye göre 12 bin 493’e çıktı. Seçmen artış oranı yüzde 90,41 olurken, bu ilçeye Ankara’dan 5 bin 667 seçmen geldiği belirlendi” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler