iPhone SE 3 için geri sayım!

iPhone SE 3 için geri sayım!
Apple'ın en ucuz modeli olan iPhone SE 3 için geri sayım başlamış durumda. Yarınki etkinlikte tanıtılacak olan model uzun süredir merakla bekleniyor.

Apple'ın en ucuz modeli satışa başlayacak

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre, günümüzde iPhone almak neredeyse imkansız hale gelmeye başladı. Geçtiğimiz dönemde kontrolden çıkan dolar kuruyla fiyatlar uçmuştu. Ardından kurların kontrol altına alınmasıyla bir nebze rahatlayan fiyatlar son dönemlerde Rusya Ukraynsa savaşının patlak vermesiyle etkilenebilir. Apple''ın ikinci nesil iPhone SE''yi piyasaya sürmesinden bu yana iki yıl geçti. Söylentiye göre teknoloji devi bütçe dostu iPhone''u Apple''ın yarın için ayarlanan Mart "Peek Performance" etkinliğinde sunacak.

Söylentiler iPhone SE 3''ün nasıl görünebileceğine dair ayrıntıları ortaya koyuyor. Apple medyaya 8 Mart''ta bir etkinlik için davetiye gönderdi. iMore''dan bir rapor, önceki iPhone SE modelinin stok seviyelerinin etkinlikten önce bazı Apple mağazalarında azaldığını söylüyor. iMore ayrıca, 10 Mart çıkış tarihi olan yeni bir iPhone SE kılıfı için çevrimiçi bir liste tespit etti. Bu da, SE 3''ün Apple etkinliğinin olduğu gün veya civarında piyasaya sürülebileceği söylentisini destekledi. 

Bloomberg''den Mark Gurman, 27 Şubat''taki PowerOn bülteninde Apple''ın böyle bir etkinlikte 5G iPhone SE''yi tanıtmasının beklendiğini söylemişti. Bu, iPhone SE''nin üçüncü nesil versiyonunun muhtemelen 2022''nin ilk yarısında ortaya çıkacağını tahmin eden Apple analisti Ming-Chi Kuo''nun bir araştırma notuyla örtüşüyor. Söylentiler doğruysa bu ucuz iPhone modelinde bazı yükseltmeler olacak. Bunlardan biri de Face ID. Apple''ın mevcut iPhone''larının tümü zaten Face ID''ye sahip. Yüz tanıma özelliğiyle iPhone SE 3''ün kilidini açma özelliği eklemek, Apple''ın orta seviye hayranları için büyük bir başarı olacaktır. Cihazın 399 dolar civarında olması bekleniyor.