SED yardımı nedir. Eğitim yardımı başvurusu nasıl yapılır.

SED yardımı nedir. Eğitim yardımı başvurusu nasıl yapılır.
SED yardımı başvurusu ile ilgili detaylar milyonlarca öğrenci ve devlet tarafından merakla araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin yapılacağı tarih ile ilgili açıklama gerçekleştirdi. Peki SED yardımı başvurusu nasıl yapılır? SED ödemesi nedir ve ne zaman yatırılacak? SED başvurusunun şartları nelerdir?

SED ödemesi ne zaman yatacak

SED yardımı başvuru ekranı araştırılıyor. SED ödemelerinin bayramdan önce yapılacağını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açıkladı. Bakan Yanık''ın açıklamasından sonra SED ödemelerinin detayları merak edilmeye başlandı. Peki SED ödemesi ne zaman yatırılacak? SED ödemesi nedir ve başvuru nasıl yapılır 2021?

SED ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bugün itibarıyla başlayacak ödemelerin, 12 Mayıs''a kadar PTT hesaplarına veya verilen banka hesap numaralarına 1300 TL ödemeler yatırılacağını açıkladı.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED başvurusu e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

E- devlet üzerinden yapamayanlar için ise İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle de gerçekleştirilebiliyor.

-Dilekçe

-T.C. Kimlik Numarası beyanı,

-Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

-İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir.

ÖĞRENCİ YARDIM PARASI BAŞVURUSU ŞARTLARI (SED)

-Türk vatandaşı olmak yardım alabilmenin ilk şartıdır.

-Ödeme maaş şeklinde olmayıp, ailenin ekonomik durumuna göre düzenlenmektedir. Ekonomisi düzelen ailenin öğrenci desteği kesilir.

-Destek alan öğrenci aileleri SYDV tarafından 6 ayda bir kez olmak üzere denetleme tabi tutulurlar. Bu denetleme esnasında görevliler tarafından bir rapor hazırlanır. Rapor içeriğinde belirtilen esaslar dahilinde yardımın devam etmesine veya son bulmasına karar verilir.

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı okuyan çocuk yardımı adı verilen destekte bu destekten ibarettir. Bunun haricinde ayrı bir paket yoktur.

- Lise veya üniversite düzeyindeki öğrenciye en az 456,00 TL. olmak üzere en fazla ise 821,00 TL. maddi yardım yapılmaktadır.

-Maddi destek ailenin geçimini sağlaması için değil, öğrencinin eğitim masraflarını karşılaması amacıyla yapılmaktadır. Maddi desteğe ihtiyaç duyan aileler diğer ihtiyaçları için SYDV’na başvuru yapabilirler.

-Öğrencilere verilen SED yardımına icra yolu ile kesilemez. İcra işlemi uygulanamaz.

-Öğrencinin 6 aylık süre içerisinde veya bu süreden önce veya sonra maddi desteğe ihtiyacı olmadığı anlaşılması durumunda derhal destek kesilmektedir.

Öğrencilere Maddi Yardım Başvuru Şartlarını taşımamasına rağmen, yanlış beyanda bulunarak haksız ödeme alan kişilerin aldıkları ödemeler yasal faizleri ile birlikte tahsil edilir.

Genel seçimlerden sonra çocuğu okuyan ailelere para desteğinin daha da artacağından bahsediliyor. Hatta bu yardımın ilköğretim, orta öğretim ve lise öğrencileri için aylık belirlenen bir miktardan daha az olamayacağı gelen haberler arasında yer alıyor.