Süleyman Soylu’nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan kar açıklaması

Süleyman Soylu’nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan kar açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kurucusu olduğu Engin Sigorta, “Soylu’nun sigorta şirketi 5 yılda kârını 57 kat arttırdı” diyen suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını reddetti.

Süleyman Soylu’nun şirketinden kar açıklaması

Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı 9. videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sigorta şirketi hakkında bazı iddialarda bulunmuştu.

Peker, “Şirketin yüzde 5 bin 700 büyümüş. 57 kat büyümüş. Erdal baba araba getirdiğinde 20 sene önce, sigortalattığında ‘Erdal baba’ diyordun. Şimdi Erdal baba lazım değil ki… Bütün holdingler sende. Ben yurtdışına gitmeden önce odanda misafir ettiğini anlatacağım” demişti.

CHP Grup Başkanevkili Özgür Özel ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ait sigorta şirketinin “devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında sigortacılık yaptığını” iddia edip, “Soylu’nun sigorta şirketi 5 yılda kârını 53 kat arttırdı” ifadelerini kullanmıştı.

ENGİN SİGORTA’DAN AÇIKLAMA

İddialarla ilgili Engin Sigorta’dan açıklama geldi. Açıklamada, “Atılan ve atılacak olan bu tür iftiralara karşı acentemiz, gerekli açıklamaları kamuoyu ile paylaşacak ve suç duyurularında bulunup yasal haklarını kullanacaktır” denildi.

Şirketin açıklamasında kar oranlarına ilişkin bir tabloya da yer verildi.

PEKER DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Peker daha önce de THY’nin sigorta işlerini Süleyman Soylu, Engin Levent Soylu ve Hamdiye Soylu’ya ait Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri şirketinin yaptığını iddia etmişti.

Bunun üzerine Engin Sigorta’dan yapılan yazılı açıklamada, “Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri’nin ne THY ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir” denilmişti.