İsmail Saymaz yakın çevresinden aldığı bilgiyi açıkladı: Sedat Peker videolara yeniden başlayacak mı?

İsmail Saymaz yakın çevresinden aldığı bilgiyi açıkladı: Sedat Peker videolara yeniden başlayacak mı?
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in ve Peker'e yakın isimlerin sosyal medya hesaplarında, yeni video çekeceğine ilişkin yorumlara neden olan dikkat çeken bir hareketlilik yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz da Peker'in yakın çevresinden konuya ilişkin aldığı son bilgileri açıkladı.

Geçtiğimiz yıl yayınlamaya başladığı videolar ve ortaya attığı iddialarla gündeme oturan, bu nedenle Birleşik Arap Emirlikleri''nin (BAE) ''sosyal medya kısıtlaması'' getirdiği organize suç örgütü lideri Sedat Peker, uzun süredir ara verdiği paylaşımlarına tekrar başladı. Peker’in son retweetleri dikkat çekti.

Kendisine destek veren sosyal medya hesaplarının paylaşımlarını uzun aradan sonra ilk kez 24 Nisan''da retweetlemeye başlayan Peker’e yazılanlar "mesaj vermeye çalışıyor" yorumlarına neden oldu.

Deli Çavuş hesabından yapılan bir paylaşımda Peker''in Türkiye''ye getirileceği iddialarına yönelik, "Troller hükümetin Suudi Arabistan ziyareti ile ilgili Sedat Peker’in paketlenip Türkiye’ye getirilmesi görüşmelerin bir ayağını oluşturuyor demişler. Sedat Peker''i Türkiye''ye getirmek mümkün de, sonrasında olacak gelişmelerin altından kalkabilmek bazıları için mümkün olacak mı?" ifadelerini kullandı.

Peker''in ayrıca bir kullanıcıya ait "Bence seçimden sonra zaten Sedat PEKER kendisi gelir herhalde…. Verdiği Sözler Var Çünkü" paylaşımını retweetlemesi de dikkat çekti. Peker’in retweet ettiği paylaşımlardan biri de “Bu kez gümbür gümbür geliyor bence” yorumu oldu.

Peker''in ‘basın danışmanı’ olduğu iddia edilen Emre Olur da, "Tik tak, tik tak…" ifadelerini kullanarak yeni paylaşımların geleceğini ima etti.


PEKER''İN YAKIN ÇEVRESİNE SORDU

Peker ve Peker’e yakın isimlerin sosyal medya hesaplarındaki hareketliliğin ardından gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de konuk olduğu programda Peker''in yakın çevresinden edindiği son bilgileri aktardı.

Sedat Peker''in önce ailesinin sosyal medyada aktif olmaya başladığını hatırlatan Saymaz, Birleşik Arap Emirlikleri''nden Peker’e ''like'' izni çıktığını belirtti.

Saymaz şunları söyledi:

"Like izni aldığını öğrendim. Yani beğeni izni. Şimdi dün itibariyle retweet yapmaya başladı. Kendisine gelen mesajları aktif bir şekilde paylaşmaya başladı. Ben bugün yakın çevresine sordum. Ne oluyor? Ben bir de şundan şüphelendim. Eleştiriyoruz başka, Cumhurbaşkanı Suudi Arabistan''a gitmişken, neden Sedat Peker bir anda aktifleşti diye içime bir kurt düştü. Ne oluyor yani ne yapmaya çalışıyor? Acaba orada birileri bir şey mi istediler?

İlk paylaştığı twitler alevilik ile ilgili twitlerdi. Dediler ki Peker bu tip twitler de paylaşarak Alevilik ile ilgili hassasiyetini de ortaya koyuyor. Yaptığı ihlal aslında tek taraflı bir ihlaldi. Ama yakın çevresine söylediğine göre ''bu konuda tepkimi göstermeseydim, beni sevenler taraftar olanlar yuh artık diyeceklerdi. O yüzden tepkimi gösterdim'' demiş. Bu aslında alevilik ile ilgili meselede tavrını ortaya koyma isteğinden bu türden beğeni ve retweetleri yaptığını gösteriyor"

PEKER''İN İADESİ İÇİN SUUDİLER''DEN YARDIM İDDİASI

Saymaz, söz konusu paylaşımların nedenini ise şu şekilde anlattı:

"O çevrenin iddiasına göre, Cumhurbaşkanı ile birlikte Suudi Arabistan''a heyetten birileri buraya gelmişken, Peker''in BAE''lerinden Türkiye''ye iadesi için Suudiler''den yardım isteyelim gibi bir talepte bulunmuşlar. Bu olmuş mu bilmiyorum. Peker çevresinin
iddiası böyle.

O da ''bunlar beni tanımıyorlar. Beni sünnet çocuğu zannediyorlar'' şeklinde bir ifade kullanmış. Dolayısıyla kendisi ile ilgili iade için bir çaba olduğunu duyumuna ulaşınca bu türden paylaşımlara başlamış. Diyor ki ''herhalde onlar beni kendileri ile karıştırıyorlar. Ben sünnet çocuğu değilim.'' Bu konu ile ilgili arayanlara da ''ben her şeye hazırım, buyursunlar gelsinler alsınlar'' diyormuş"

YENİ VİDEOLAR MI GELİYOR?

Peker''in yeniden videolar çekmeye başlayıp başlamayacağı ile ilgili de bilgi alan Saymaz, "Şimdi bir spekülasyon oluşmuş galiba, pazar günü video çekecek. Bunu da sordum. Böyle bir hazırlığı yokmuş. Ancak kendisinin çevresine aktardığı seçime doğru, zamanını kendisinin tayin edeceği bir tarihte bir helalleşme videosu çekeceği yönünde. Tekrar Youtube videoları çekecek. Ama bunun zamanını kendisi tayin edecekmiş" dedi.

İlgili Haberler