Sedat Peker’in avukatından yeni videoyla ilgili çok konuşulacak açıklama

Sedat Peker’in avukatından yeni videoyla ilgili çok konuşulacak açıklama
Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Peker'in yeni video paylaşıp, paylaşmayacağı hakkında konuştu.

Hakkında organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla tutuklama kararı bulunan Sedat Peker, sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmamasının sebebi olarak ikamet ettiği Birleşik Arap Emirlikleri’nin yetkilileri ile yaptığı anlaşmayı gerekçe gösteriyor. Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, MedyaScope’dan Aytuğ Özçolak’a konuştu. Barkın, Peker’in yeni video yayımlayacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peker’in “Birleşik Arap Emirlikleri ile yaptığı centilmenlik anlaşmasına riayet” ettiğini söyleyen Barkın’ın açıklamaları şu şekilde:

“Neredeyse Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiğinden beri aynı ikametgâhta kaldığını biliyorum. Çünkü kendisiyle yaptığım görüşmeler aynı mekânda gerçekleşiyor. Sadece telefonla değil, çoğu zaman video konferans yoluyla görüşüyoruz. Kendisi, eşi ve çocukları Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiklerinden beri aynı yerde ikamet ediyorlar. Sosyal hayatlarının da Türkiye’deki gibi olduğunu söyleyebilirim. Burada da çok serbest sosyal hayatı olan bir aile değildi. Anladığım kadarıyla biraz daha dikkatli, temkinli, kendi güvenliklerini riske atmayacak şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar.“

YENİ VİDEO GELECEK Mİ?

Barkın, İsmail Saymaz’ın  “Peker’in seçime yakın bir süreçte konuşmaya hazırlandığı söyleniyor” iddiaları hakkında şu şekilde konuştu: 

“İsmail Saymaz’ın açıklamalarında bahsettiği konulara dair bir bilgim yok. Ancak Sayın Saymaz’ın bu güne dek sayın Peker ile ya da başka bir konuda yeterli inceleme ve bilgiye sahip olmadan bir değerlendirme yaptığını görmedim.”
 

İlgili Haberler