Şehir hastanelerine yolsuzluk ve rant tepkisi!

Şehir hastanelerine yolsuzluk ve rant tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, mecliste düzenledi basın toplantısında şehir hastaneleri projesinde çok büyük bir kamu zararı olduğu belirtti.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, mecliste basın toplantısı düzenledi. Şahin, Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe görüşmelerinde ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, Sağlık Bakanlığı’nın şehir hastaneleri projesinde büyük oranda kamu zararı olduğunu kaydetti. Şahin, bu konuda bakanlığa verdiği soru önergelerine cevap alamadıklarını belirterek, ”Sağlık Bakanlığı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda şeffaf ve hesap verilebilir bakanlık olmadığını göstermiştir. Bu tutanaklarla da sabittir. Sağlık Bakanlığı’na karşı yapılmış konuşmalarda sağlık bakanının plan ve bütçe komisyonundan boynu bükük, başı ve alnı açık olarak ayrılamadığını hep birlikte gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının plan ve bütçe komisyonundan boynu bükük olarak çıkmasından üzüntü duyuyorum” dedi.

“ŞEHİR HASTANELERİNDE ÇOK BÜYÜK KAMU ZARARI VARDIR”

Sağlık Bakanlığı’nın, şehir hastanesi projelerinde büyük oranda kamu zararının bulunduğunu söyleyen Şahin, “Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu şehir hastaneleri projesinde çok büyük bir kamu zararı vardır. Bu zarar yönelik olarak çalışmalarının yapıp uyarıyoruz. Defalarca kez şehir hastanelerinin sözleşmelerinde neler var hala bakan açıklayamamıştır. Bunlar açıklanmadığı sürece bunun arkasında bir yolsuzluk ve rant kazanma iddiamızı devam ettiriyoruz. Biraz önce ifade ettiğim gibi kamu yönetimi şeffaf ve hesap verilebilir olmalıdır. Siz nereye harcadığınızı açıkça söylemek zorundasınız. Bakanın açıklayamadığı bir takım rakamları maalesef yurtdışındaki yabancı danışmanlık şirketlerinin internet sitelerinde görmüş olmaktan büyük üzüntü duyuyoruz” ifadelerini kullandı.