Şehit öğretmen Aybüke Yalçın kimdir. Aybüke Yalçın kaç yaşındaydı, aslen nereliydi, nerede şehit oldu?

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın kimdir. Aybüke Yalçın kaç yaşındaydı, aslen nereliydi, nerede şehit oldu?
Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Aybüke Yalçın hakkında araştırmalar sıklaştı. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde şehit öğretmen Aybüke Yalçın’da unutulmadı. Peki, şehit öğretmen Aybüke Yalçın kimdir. Aybüke Yalçın kaç yaşındaydı, aslen nereliydi, nerede şehit oldu?

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde şehit olan öğretmenler de unutulmadı. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın simge isimlerden birisi olmuştu. 9 Haziran 2017''de Batman''ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık''ın aracına yönelik terör saldırısında 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu.

Mesleğe yeni başlayan ve eğitim aşkıyla yanıp tutuşan Aybüke öğretmen hain bir saldırıda şehit düşmüştü. Simge isimlerden birisi olan Şehit öğretmen Aybüke Yalçın kimdir. Aybüke Yalçın kaç yaşındaydı, aslen nereliydi, nerede şehit oldu?  

yenicag-aybuke-yalcin1.jpg

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

1994 yılında Çorum Osmancık''ta dünyaya gelen Aybüke Yalçın, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi''nin Müzik Öğretmenliği Bölümü''nden mezun olan Yalçın, Öğretmen olmanın sevincini sosyal medya hesabından "Öğretmen oldum ben" cümlesiyle paylaştı ve 2016 Ekim''de Batman''ın Kozluk ilçesine atandı.

Müzikoloji bölümünde yüksek lisansa başlayan Yalçın, 9 Haziran 2017 tarihinde Batman''da teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit oldu.

9 Haziran 2017''de Batman''ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık''ın aracına yönelik terör saldırısında 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın''ın şehadetinin 3. yılında anılırken, acısı halen daha tazeliğini koruyor.

İlgili Haberler