Selcan Taşçı ekranlarda şimdi de Kazakistan uzmanı kesilenlerin kulağını çekti

Selcan Taşçı ekranlarda şimdi de Kazakistan uzmanı kesilenlerin kulağını çekti
Yeniçağ yazarı Selcan Taşçı, Kazakistan'da meydana gelen ayaklanmalar ve krizler hakkında ekranlarda konuşanlarla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Kazakistan, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) fiyatlarına zam yapılmasıyla sokaklara dökülen protestocuların hükümet binalarını basıp ateşe vermesinin ardından son yılların en büyük krizini yaşıyor.

Ülke geneline yayılan eylemler özellikle ülkenin en büyük şehri Almatı’da olaylar büyüdü. Dükkanların ve bankaların yağmalanmasından sonra şehirde ordunun mühimmatları da yağmalanmaya başlandı. Bu gelişmelerin hemen ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Tokayev, "Ülkede anayasal düzen büyük ölçüde yeniden tesis edildi." dedi.

Tokayev, ülkedeki mevcut durum nedeniyle üyesi oldukları Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) ülke liderlerinden yardım istedi. KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyinin aldığı karar doğrultusunda Kazakistan''a asker gönderildi.

SELCAN TAŞÇI''DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Konuya değinen Yeniçağ yazarı Selcan Taşçı dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Taşçı, ekranlarda Kazakistan’la ilgili değerlendirmelerede bulunanlarla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Taşçı paylaşımında,

Adam Kazakistan''ı yorumlamak için ekrana çıkmış, Türk Devletleri Teşkilatı''nın yeni bir oluşum olduğunu sanıyor; konuyla ilgili her şeyi "sanıyor" zaten düşünmüyor, inanmıyor, savunmuyor, değerlendirmiyor sadece "sanıyor"” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler