Selçuk Tepeli’nin Anayasa Mahkemesi sözleri ortalığı salladı, FOX TV’de yine rüzgarlar estirdi

Selçuk Tepeli’nin Anayasa Mahkemesi sözleri ortalığı salladı, FOX TV’de yine rüzgarlar estirdi
FOX TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli’nin Anayasa Mahkemesiyle (AYM) ilgili sözleri ortalığı yıktı geçti. AYM üzerinden çıkan tartışmalar üzerine yorum yapan Tepeli, “AYM olmazsa Cumhuriyet bile olamayız. Monarşi gibi feci bir şey oluruz ve yüzyıllardır bu noktaya getirdiğimiz hikayemiz heba olur gider” dedi.

Anayasa Mahkemesi üzerinden çıkan tartışmalar üzerine konuşan FOX TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli, “AYM olmazsa Cumhuriyet bile olamayız. Monarşi gibi feci bir şey oluruz ve yüzyıllardır bu noktaya getirdiğimiz hikayemiz heba olur gider” yorumunda bulundu.

TALEP REDDEDİLDİ

Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu ile ilgili kararın tekrar değerlendirilmesini istemesi sonrası 14. Ağır Ceza Mahkemesi Berberoğlu’nun yeniden yargılanma talebini inceledi ve bu talebi reddetti.

ÖZÜR DİLEDİ

Karar sonrası Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım sosyal medya hesabından “ışıklar yanıyor” paylaşımı yaparken Anayasa Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, "Bir üyenin şahsi paylaşımı kurumun görüşünü bağlamaz" ifadelerine yer verildi. Bu paylaşım tüm kesimler tarafından tepki toplarken Yıldırım daha sonra yaptığı paylaşımla kamuoyundan özür diledi.