Selvi: "Akşener'in hakkını teslim etmeli"

Selvi: "Akşener'in hakkını teslim etmeli"
Hükümete yakınlığı ile bilinen Abdulkadir Selvi, Abdullah Gü'ün adaylığı iddialarına ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için "Hakkını teslim etmek gerek" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarını ve yaşanan süreci köşesine taşıdı.

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu'nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir araya geldikleri görüşmede yaşanan diyaloğu da aktaran Selvi, Akşener için "Bir projenin çökmesine de hizmet etti. Hakkını teslim etmek gerek" dedi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Muhalefet cephesindeki tabloyu özetleyecek olursak.

1- Ortak aday formülü rafa kalktı. İlk tura her parti kendi adayıyla girecek.

Geçen hafta 17 dakika süren görüşmede Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener arasında şöyle bir diyalog yaşanıyor.

Karamollaoğlu - Sizinle müzakere etmeye gelmedim. Duruşunuz devam ediyor mu onu öğrenmeye geldim.

Akşener - Evet adaylık kararım devam ediyor, değişmeyecek.

Akşener’in adaylıkta ısrarı Gülformülünü devre dışı bırakırken, muhalefette bir burukluk meydana getirdi. Ama bir projenin çökmesine de hizmet etti. Hakkını teslim etmek gerekiyor.

2- İYİ Parti’den Meral Akşenerilk andan itibaren Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmişti. Saadet Partisi’nden ise Temel Karamollaoğlu’nun aday olacağı söyleniyor. CHP’nin adayının da açıklanmasıyla birlikte muhalefetin adayları belli olacak."

 

İlgili Haberler