Semih Yalçın, MHP’nin tüzüğünü yalanladı

Semih Yalçın, MHP’nin tüzüğünü yalanladı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP ile yapılan seçim ittifakını ‘meşru’ olduğunu belirterek, tüzükte yer alan kesin ihraç ifadelerini yalanladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, parti tüzüğünün, AKP ile yapılan Cumhur İttifakı’na aykırı olduğu iddiaları ile ilgili açıklamalar yaptı. Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada "MHP'nin siyasetteki tutarlı, kararlı, tavizsiz ve net tutumuyla sadece millet menfaatlerini esas alan ilkeli duruşu karşısında surda bir gedik, karıştırılacak bir açık bulamayan çevreler, son günlerde MHP Tüzüğü'nde yer alan bazı maddeler üzerinden partimize saldırı gayretine girmişlerdir. Buna göre, 'MHP üyeleri ve adaylarının bir başka parti lehinde propaganda çalışması yapmasının kesin ihraç sebebi olduğu' öne sürülmüştür. Bu iddialar, kesinlikle mesnetsiz ve asılsızdır” ifadelerine yer verdi.

Yalçın, yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü:

“Cumhur İttifakı, hüdayınabit ve gayrimeşru bir olgu değildir. TBMM'de milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmiş yasal bir ittifaktır. Cumhur İttifakı anayasa ve yasalara uygun bir siyasi iş birliği olarak vücuda gelmiştir. Arkasında da demokratik meşruiyetini sağlamlaştıran güçlü bir halk desteği vardır."

TÜZÜĞE GÖRE, BAŞKA BİR ADAYI DESTEKLEMEK KESİN İHRAÇ SEBEBİ

MHP’nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından 31 Mart yerel seçimlerde de AKP’nin adaylarını destekleme kararı almasının, parti tüzüğüne aykırı olduğu ortaya çıkmıştı.

Tüzükte yer alan ‘Kesin çıkarma cezasını gerektiren haller’ başlığı altında yer alan A bendinde “Milletvekilliği ve mahalli idare seçimlerinde diğer partilerin veya bağımsız adayların lehine çalışmak ve propagandalarını yapmak, açık veya gizli olarak parti ve adayların aleyhine çalışmak” ifadeleri yer alıyor.

tuzukson-001.jpg

İlgili Haberler