Senato akladı Trump konuştu

Senato akladı Trump konuştu
ABD Senatosu'nda yapılan oylamada hakkındaki suçlamalardan aklanan ABD Başkanı Donald Trump, azil sürecine ilişkin konuştu.

ABD Temsilciler Meclisi’nin azil soruşturması sonucu “görevi kötüye kullanmak” ve “Kongre’nin çalışmasını engellemek” şeklindeki iki gerekçeyle ABD Senatosu’da yargılanan ABD Başkanı Donald Trump, yapılan oylama sonucu aklandı.

Azil soruşturmasının ardından ABD'li Başkan Donald Trump, Beyaz Saray'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Senato'daki azil oylamasında aklanmasaydı ABD ekonomisinin olumsuz yönde etkileneceğini söyleyen Trump, "Azil süreci şeytani, uydurmaca, kirli polislerin ve yalancıların işiydi. Bu olay başka hiçbir başkanın başına gelmemeli" dedi.

Yaptığı konuşmada kalabalığa seslenen Donald Trump, “Hepimiz birlikte çok şey yaşadık” diyerek, “Diğer Cumhurbaşkanlarının bu anlayabileceğini bilmiyorum. Bazı insanlar benim için hayır dedi” ifadelerini kullandı. Ailesiyle birlikte zorlu süreçten geçtiklerini ifade eden Trump, “Haksız yere cehennemden geçtik, biz yanlış bir şey yapmadık” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

ABD'de Başkan Donald Trump'a yönelik azil süreciyle birlikte Senato'da oylama yapılmıştı. Yapılan oylamanın ardından Başkan Donald Trump hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan yapılan oylama sonucuudan 48 senatör suçlu olduğu, 52 senatör ise suçlu olmadığına dair oy kullanmıştı.

Yapılan oylamayla böylece Donald Trump, ABD tarihinde Andrew Johnson ve Bill Clinton'dan sonra Senato'da aklanan 3. başkan olmuştu.