Şenol Güneş: Beşiktaş'tayken ajan gibi...

Şenol Güneş: Beşiktaş'tayken ajan gibi...
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Beşiktaş'tayken ajan gibi bizi takip eden arkadaşlar vardı." dedi.

UEFA 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 10'uncu maçında yarın deplasmanda Andorra ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş ve milli futbolcu Enes Ünal, mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Güneş, "İlk amacımız yarınki maçı kazanarak grup maçlarını iyi şekilde bitirmek. Rakibimiz sert, agresif oynayan bir takım. Yarın kazanmamız gereken bir maç, favori gösteriliyoruz ve en iyi takımımızı sahaya çıkarıp kazanmalıyız. Şu an sadece maça odaklandık" dedi.

"KAZANMAK İSTİYORUZ"

Andorra'nın gruptaki durumunu değerlendiren Şenol Güneş, "Andorra daha önceki yıllarda gruplarda sonuncu olan bir takımdı ama bu grupta iyi iş çıkardılar. Savunmayı iyi yapan, hücumda ise eksik kalan bir takım. Son maçta Arnavutluk ile deplasmanda berabere kaldılar, bize moral motivasyon olarak iyi durumda olarak çıkacaklar. Oyun kurarak değil uzun toplarla hücuma çıkmaya çalışan bir takım. Genelde oyun formatlarının dışlarına çıkmıyorlar, ciddiye alınacak bir rakip. Saha koşullarını ve rakibi de göz önüne alarak elimizden gelen gayreti gösterip mücadeleyi kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Milli takım olarak hedeflerinden de bahseden Şenol Güneş, "Avrupa Şampiyonası'na katılmak birlikte düşündüğümüz bir hayaldi. Orada ülkemizi tanıtarak, iyi bir futbolla, taraftarların da olduğu güzel bir örnek sunmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda her alanda ses getirecek bir takım olmalıyız. Dünya Kupası buna bir örnektir, üçüncü olduk ama daha önce fair-play'de birinci olduk. Son üçüncülük maçında Güney Kore ile oynanan maçta futbolcuların birlikte verdiği fotoğraf çok önemliydi. Hedef olarak önce bir Avrupa Şampiyonası var ama kendim için ikinci defa Dünya Kupası'nda olmak gurur verici olur. Ülkemizin de orada olması çok güzel olur. Benim birinci hedefim Avrupa Şampiyonası'nı iyi geçirmek, ardından da Dünya Kupası'na katılım hakkı elde etmek" dedi.

"AJAN GİBİ TAKİP EDEN ARKADAŞLAR VARDI"

"Beşiktaş'tayken ajan gibi bizi takip eden arkadaşlar vardı." diyen Güneş, "Sanki gizli iş yapıyorum, Ülke için çalışıyorum. Bu konulara sonra gireriz. Bütün katmanların katıldığı bir beyin fırtınası geliştirdik ama daha da üstüne koymalıyız. Daha fazla futbol konuşmalıyız." ifadelerini kullandı.