Şenol Güneş'e Fransa'dan talip. Fransa'nın köklü ekibi Şenol Güneş'i istiyor

Şenol Güneş'e Fransa'dan talip. Fransa'nın köklü ekibi Şenol Güneş'i istiyor
Milli Takım'daki görevini bıraktıktan sonra yeni rotasının neresi olacağı merak konusu olan teknik direktör Şenol Güneş'e Fransa'nın köklü ekibi St. Etienne'den teklif geldi.

Trabzonspor, Beşiktaş ve A Milli Futbol Takımı''nın eski teknik direktörü Şenol Güneş hakkında kardeşi Bahattin Güneş''ten flaş bir açıklama geldi.

Ağabeyi Şenol Güneş ile birlikte Trabzonspor''un 38 yıl önce kazandığı şampiyonlukta kadroda bulunan ve şu anda TFF 2. Lig ekiplerinden Afjet Afyonspor''u çalıştıran Bahaddin Güneş, Sporlig dergisine açıklamalarda bulundu.

"Beşiktaş, Şenol hocayı çok istedi"

Beşiktaş''ın Sergen Yalçın ile yollarını ayırmasından sonra teknik direktörlük görevi için uzun süre Şenol Güneş''in isminin geçmesine değinen Bahaddin Güneş, "Beşiktaş, Şenol hocayı çok istedi. Çünkü orada 2 şampiyonluk yaşadı. Beşiktaş camiası onu çok seviyor." dedi.

"Hocanın kafası karışık"

Ağabeyi Şenol Güneş''in kariyerinde bundan sonra nasıl devam edeceğiyle ilgili de, "Onun konumu ne olacak bilmiyorum. Dubai''den, Birleşik Arap Emirlikleri''nden, Avrupa''dan teklifler var kendisine. Fransa''dan St. Etienne istiyor. Hocanın kafası karışık, şu an beklemede." ifadelerini kullandı.

"TFF başkanlığının mümkün olamayacağını düşünüyorum"

Şenol Güneş''in adının TFF başkanlığı için geçmesini de değerlendiren Bahaddin Güneş, "TFF Başkanı olursa Türk futbolu için çok faydalı olur. Ben şu an için TFF başkanlığının mümkün olamayacağını düşünüyorum. Düşüncem yurt dışına gider, bir senesini orada geçirip daha sonra TFF Başkanlığını düşünebilir" dedi.

St. Etienne en çok şampiyon olan iki kulüpten biri

Şenol Güneş''i isteyen Fransız ekibi St. Etienne tamamlanmasına iki hafta kalan Ligue 1''de bir maç eksiğiyle küme düşme potasında yer alıyor.

Yeşil beyazlı kulüp Fransa futbol tarihinin ise en başarı kulüplerinden biri durumunda. 19 takımın şampiyonluk yaşadığı Fransa Ligi''nde St. Etienne 10 şampiyonlukla PSG ile birlikte en çok şampiyonluk yaşayan kulüp konumunda.