Bölücülerin “zafer” kutlaması Meclis’te

Bölücülerin “zafer” kutlaması Meclis’te
Bölücülerin “zafer” kutlaması Meclis’te

Diyarbakır’da 21 Mart’ta “nevruz kutlaması” adı altında sergilenen bölücü rezalet Meclis gündemine taşın

Diyarbakır’da 21 Mart’ta “nevruz kutlaması” adı altında sergilenen bölücü rezalet Meclis gündemine taşındı. CHP’li Emre Köprülü, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, “Hâlâ soruşturma açmamanızın sebebi nedir” diye sordu...

 

Bölücü başı Öcalan’ın talimatları Diyarbakır’dan anons edildi

 

BEBEK katili Öcalan’ın mektubunun okunduğu Diyarbakır’daki nevruz kutlamasını Meclis gündemine getiren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

 

Türkiye’yi bölme provasına niye göz yumulup sessiz kalındı?..

 

KÖPRÜLÜ şöyle dedi:  “BOP eşbaşkanlığını ilan eden Başbakan Erdoğan’ın, Diyarbakır’ı merkez yapma planının bir parçası olarak 21 Mart’ta Türkiye’yi bölme provası bu kentte sergilendi. Öcalan ve PKK posterlerinin yer aldığı mitingde yaşananlar karşısında ülkenin Başbakanı ve İçişleri Bakanı sessiz kaldı”

 

Rezalete seyirci kalınıp niçin hâlâ soruşturma açılmadı?..

 

KÖPRÜLÜ, Bakan Güler’e şu soruları yöneltti: “Diyarbakır’daki mitingde, PKK propagandası yapanlar, teröristbaşı Öcalan lehinde slogan atanlar, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelik görüntüler sergilerken, yaşanan bu olaylara karşı sessiz kalınması konusunda bir talimatınız var mı? Niye hâlâ soruşturma açmıyorsunuz?”

 


YENİÇAĞ REZALETİ BÖYLE DUYURMUŞTU

 

Nevruz bahanesiyle Diyarbakır’da gerçekleştirilen ve “Öcalan’a özgürlük Kürtlere statü” sloganları atıldığı törenler, terör örgütü PKK’nın zafer bayramına dönüşmüş, tek bir Türk bayrağının bulunmadığı meydan Abdullah Öcalan posterleri, terör örgütü PKK’nın paçavralarıyla donatılmıştı..

 


Türkiye’yi bölme provası Meclis’te

 


CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e Diyarbakır’daki nevruz kutlamasıyla ilgili “Hâlâ soruşturma açmamanızın sebebi nedir” diye sordu. Bebek katilinin mektubunun okunduğu Diyarbakır’daki nevruz kutlamasını Meclis gündemine taşıyıp, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis’e soru önergesi veren Köprülü, “BOP’un eşbaşkanı olduğunu ilan eden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Diyarbakır’ı merkez yapma planının bir parçası olarak 21 Mart’ta Türkiye’yi bölme provası bu kentte sergilenmişti. Öcalan ve PKK posterlerinin yer aldığı mitingde, tek bir Türk bayrağı dalgalanmazken, Başbakan ve İçişleri Bakanı yaşananlar karşısında sessiz kalmıştır” dedi.

 


Aciz kaldınız

 


“Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz” diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü’nün de örgüt propagandasının yapılmasına seyirci kaldığını ifade eden Köprülü, “Alanda bunlar yaşanırken, Emniyet Müdürü, bu alanın içerisinde çay kahve içerek görevini unutmuştur. Başbakan ve İçişleri Bakanı gereken girişimleri yapmak konusunda aciz kalmışlardır” dedi. Köprülü, İçişleri Bakanı Güler’e şu soruları yöneltti: “21 Mart’ta Diyarbakır’da gerçekleştirilen mitingde PKK propagandası yapanlar, Öcalan lehinde slogan atanlar ülkenin birlik ve bütünlüğüne yönelik görüntüler sergilerken, Diyarbakır Emniyet Müdürü’nün alanda çay kahve içip gerekli soruşturmayı başlatmaması talimatını siz mi verdiniz. Türkiye’yi bölme mitingine karşı, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı olarak siz, bu mitinge kamuoyu önünde tepki gösterirken, soruşturma açmamanızın sebebi nedir.”

 


“Zafer”i kutlamışlardı

 


İstanbul, İzmir, Kocaeli, Erzurum gibi illerde hafta sonları prova yapan PKK, finali Diyarbakır’da sahneye koymuştu. Türkiye’nin “ulus devlet” yapısını hedef alan iktidarın işbirliği yaptığı terör örgütü yandaşları, 21 Mart’ta nevruzu başkent olarak ilan ettikleri Diyarbakır’da “zafer bayramını” olarak kutlamışlardı. Lice’de dağdan inen teröristler silahlarıyla törenlere katılırken, Diyarbakır’da bebek katilinin posterleri açılmış, “Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü” sloganları atılmıştı. PKK paçavralarıyla süslenen meydana tek bir Türk bayrağı asılmamıştı. Mitinge gelenlerin çoğunun yerel kıyafetler giymesi, bazılarının da PKK’lılarla özdeş “gerilla” kıyafetlerini tercih etmesi dikkat çekmişti.