Ünlü patron kadın mühendisi hortumla yıkadı iddiası. Şirketten yalanlama geldi

Ünlü patron kadın mühendisi hortumla yıkadı iddiası. Şirketten yalanlama geldi
Özel bir şirketin Genel Müdürü M. G., kadın çalışanına darp ettiği iddiasıyla suçlanıyor. Genel müdür G., Gıda Mühendisi Tülay Arslan Torun'un üzerine yangın hortumuyla basınçlı su tuttuğu iddia edildi. Firmadan yapılan açıklamada ise olayın çarpıtıldığı ve söz konusu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Özel bir firmanın genel müdürü M.G.''nun, Gıda Mühendisi Tülay Arslan Torun''a sözlü ve fiziki şiddete maruz bıraktığı iddia edildi. 

Meydana gelen olayda Genel müdür G.nun "3 kuruşluk gıda mühendisi" diye Gıda Mühendisi Tülay Arslan Torun''a bağırarak elindeki yangın hortumuyla üzerine basınçlı su tuttuğu ve üzerine gelen basınçlı suyun ardından sert zemine düşen Torun''un vücudunda morluklar oluştuğu öğrenildi. 

Özel bir firmada çalışan Tülay Arslan Torun, genel müdür Mehmet G.''nun kendisini, basınçlı su sıkarak darp ettiğini iddia etti ve suç duyurusunda bulundu. 

Firmadan yapılan açıklamada ise olayın çarpıtıldığı ilk suç duyurusunun şirket tarafından yapıldığı belirtildi.

Genel müdür G. ise bu iddiaları yalanladı.

Firma Genel Müdürü M. G., kadın çalışanına şiddet uygulamakla suçlanıyor. 

GENEL MÜDÜR TARAFINDAN SÖZLÜ VE FİZİKİ ŞİDDETE MARUZ KALDI

Artı Gerçek''ten Yağmur Kaya''nın haberine göre, firmanın İstanbul Hadımköy''de bulunan üretim fabrikasında Fabrika Müdürü olarak çalışan Gıda Mühendisi Tülay Arslan Torun, şirket Genel Müdürü M. G. tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldı. 

Kamera kayıtlarında, G.''nun elinde yangın hortumu ile Torun''un bulunduğu odaya gittiği görülüyor. Saldırının olduğunun iddia edildiği alana dair kayıt bulunmuyor.

Ancak, çalışanların Torun''un koluna girdikleri, kendisini bir odaya getirerek ilk müdahaleyi yaptıkları anlar kameralar yansıyor. 

Ayrıca, fabrikanın dış kameralarında da, Torun''un ambulansa konulma görüntüleri bulunuyor. 

Yaşananların ardından Torun, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

"YANGIN HORTUMUYLA ÜZERİME SU TUTTU"

Tülay Arslan Torun, yaşadıklarını Artı Gerçek''e anlattı. 25 Temmuz saat 18:20 sıralarında Mehmet G.''nun, kendisine "Sen nasıl bir müdürsün, nedir bu beceriksizlik, personele sahip olamıyorsun, 3 kuruşluk gıda mühendisi" diye bağırarak önce sözlü şiddette bulunduğunu belirtti. Ardından da G.''nun elinde tuttuğu yangın hortumuyla üzerine basınçlı su tuttuğunu söyledi. 

"VÜCUDUMDA MORLUKLAR OLUŞTU"

Tazyikli suyun basıncı nedeniyle zemine sert bir şekilde çarptığını ifade eden Torun, sinir krizi geçirdiğini ve çarpma sonucu vücudunda morluklar oluştuğunu vurguladı.

Fabrikada yaklaşık 5 aydır çalıştığını söyleyen Torun, işe başladığı günden şiddete uğradığı ana kadar Mehmet G.''nun kendisine rencide edici ifadelerde bulunduğunu da belirtti.

SEYİDOĞLU''NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan firmadan yapılan açıklamada yapılan açıklamaların gerçekle uzaktan yakından alakası olmadığı belirtildi.

Kadın çalışanın herhangi bir şiddete maruz bırakılmadığı belirtilirken şahsa verilen görevi yerine getirmediği için oluşan kriz anında çalışanın sinir krizi geçirdiği ve kendisinin düşmesini engellemek için etrafındakilerin tutulmaya çalışması nedeniyle kollarında morluklar oluştuğu belirtildi.

Söz konusu olaya ilişkin il şikayetin firma tarafından yapıldığı belirtilirken olayın görüntülerinin ise polise verildiği dile getirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"KAMUOYUNA DUYURU

Bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde şirketimiz ve Genel Müdürümüz Mehmet Göksu hakkında yapılan karalama ve haksız paylaşımlar bizi derinden üzmüştür. Karalamaya dönük ve yalan ifadeler nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur. Öncelikle paylaşımlarda bahsedilen kadına şiddet olayı asla yaşanmamıştır. Yapılan bu paylaşımlar tek taraflı, kişi ve marka itibarını hedef almaktadır.

Kamuoyunu doğru bilgilendirme ve cevap hakkımıza istinaden yaşanan durumu özetlemek istiyoruz: 25.07.2022 tarihinde Seyidoğlu Gıda Hadımköy Fabrikasında Genel Müdürümüz Mehmet Göksu, şirket yöneticilerinin hazır bulunduğu idari toplantıda Üretim Müdürü Tülay Arslan Torun’a yeni bir üretim bandı kurulacağını ve temizlik konusunda çok titiz olunması ve kendisine bağlı personeli bilgilendirmesini rica etmiştir. Mesai bitimine yakın Genel Müdür Göksu, üretim katını denetlediği sırada temizlik konusunda istenenlerin tam olarak yerine getirilmediğini fark edip tüm ilgili personeli ve sorumlusu İdari Müdür Torun’u çağırmıştır. Temizlik ve hijyen konusunda neden talimatların uygulanmadığını sormuştur. Göksu, üretim alanında kendisi de temizlik çalışmalarına katılarak bizzat suyla temizlik yaparak personele öncülük etmiştir. Bu sırada Üretim Müdürü Torun fenalaşmış ve ilk müdahalesi kurum sağlık personeli tarafından yapılarak hemen ambulans çağırılmıştır. Torun kendisine zarar vermesin ve sakinleşsin diye diğer kadın personeller tarafından koluna girilerek tutulmuş ve yüzü suyla yıkanmıştır.

İddiaların aksine kendisine ne hortumla su tutulmuş ne de en küçük fiziki bir şiddet uygulanmıştır. Konuyla ilgili yapılan iftira sınırlarını zorlayan ithamlarla ilgili yargı nezdinde gerekli başvurular yapılmıştır. Tüm fabrika güvenlik kayıtları da incelenmek üzere yargıya teslim edilmiş olaya şahit olan kişiler de ifade vererek iddia edildiği şekilde bir olay yaşanmadığı konusunda emniyet güçlerini bilgilendirmiştir.

Gerçeği yansıtmayan bu üzücü paylaşımlara itibar edilmemesi ve iftira niteliğindeki paylaşım yapan hesaplarla ilgili hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildirir, saygılarımızı sunarız."

İlgili Haberler