SGK önce başvuru istedi sonra reddetti. Koronadan ölen eczacının eşi böyle feryat etti

SGK önce başvuru istedi sonra reddetti. Koronadan ölen eczacının eşi böyle feryat etti
Sancaktepe’de eczacı olan İsmail Durmuş, korona virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Durmuş’un eşi Twitter hesabından yaptığı açıklamada SGK’nın kendisinden başvuru istediğini daha sonrada talebini reddettiğini açıkladı. Talebin ne olduğu belirtilmezken yorumlarda; emeklilik dul ve yetim maaşı talebinin geri çevrildiği yorumları geldi.

İstanbul Sancaktepe’de çalışan 38 yaşındaki eczacı İsmail Durmuş, korona virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

İstanbul Eczacı Odası, Sancaktepe’de Canan Eczanesi’nde görevli eczacı İsmail Durmuş’un koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Genç meslektaşımız Ecz. İsmail Durmuş’u (Canan Eczanesi / Sancaktepe) Covid-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımız, Kayseri’de toprağa verilecektir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm eczacılık camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

SGK ÖNCE BAŞVURU İSTEDİ SONRA REDDETTİ

Durmuş’un vefatının ardından eşi Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Seda Özkan Durmuş, paylaşımında SGK’nın önce başvuru istediğini, başvurusunun ardından ise talebinin reddedildiğini açıkladı. Talebin ne olduğu paylaşımlarda belirtilmezken bazı yorumcular reddedilen talebin "Emeklilik" ve "Dul, yetim maaşı" olabileceği belirtildi.

Durmuş’un eşi, söz konusu paylaşımında, "11 nisanda covid-19 nedeniyle vefat eden Ecz. İsmail Durmuşun eşiyim. 34 yaşında eczanesinde bir fiil çalışırken kaybettiğim eşim için SGK tarafımdan başvuru isteyip dün reddetti. 1,5 yaşında oğlumuz mevcut. Benim eşim meslek şehidi değil de ne?" ifadelerini kullandı.

Seda Özkan Durmuş, sesini duyurabilmek için paylaşımına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı milletvekilleri, gazeteciler ve ünlü isimleri etiketledi.