Sinan Meydan’ın o sözleri yeniden gündemde

Sinan Meydan’ın o sözleri yeniden gündemde
Tarihçi yazar Sinan Meydan’ın Atatürk hedef alanlara ilişkin yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Meydan, “Bütün milleti ayağa kaldıran bu kurtarıcıdan aklı başında bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı niye rahatsız olabilir?” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci yazar Sinan Meydan’ın daha önce katıldığı Halk TV’deki Halk Arenası programında yaptığı bir konuşma sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef alınmasını eleştiren Meydan, burada yaptığı konuşmasında “Bütün milleti ayağa kaldıran bu kurtarıcıdan aklı başında bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı niye rahatsız olabilir?” şeklinde konuşuyor.

Meydan’ın o konuşması özetle şöyle:

“Sina Filistin Cephesi’nde dağılan, Alman komutanların terk ettiği Türk Ordularını o ateşten kurtaran, Halep’in kuzeyinde İngiliz ve Fransız’ı durduran. Bu zaferi kazanan bir önderden aklı başında bir T.C. vatandaşı rahatsızlık duyar?

1919’da Samsun’a çıkan, Anadolu, İzmir işgal edildiğinde. Vatandaşın umutsuzluğa düştüğü İstanbul’da ekmek yapacak unun bulunamadığı bir ortamda Türk insanını yeniden bağımsızlık için bir araya toplayan ve bir bağımsızlık savaşı başlatan. Emperyalizmin taşeronlarına, Yunanistan’a, Ermenistan’a karşı, yerli iş birlikçilere karşı. Bütün milleti ayağa kaldıran bu kurtarıcıdan aklı başında bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı niye rahatsız olabilir?”