Sinan Oğan'dan engelli vatandaşlara referandum çağrısı!

Sinan Oğan'dan engelli vatandaşlara referandum çağrısı!
MHP Genel Başkan Adayı Oğan, engelli vatandaşlara referandum çağrısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Kanal 3 Hilal’den yarın sandık başına gidecek olan engelli vatandaşlara seslendi.

15 SENE BOYUNCA HANGİ PROBLEMİ ÇÖZDÜLER
Başkanlık sistemi engelli vatandaşlara ne getirecek diye soran Oğan, “Türkiye’de nüfusun yaklaşık yüzde 12,5’u engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Buradan seslenişim, öncelikle engelli vatandaşlarımızadır. Engelli vatandaşlarımızdan da mevcut yönetim oy bekliyor. Ben de buradan engelli vatandaşlarımızla beraber hükümete sormak istiyorum.  Başkanlığı getirmek istiyorsunuz, 15 senedir iktidardasınız. 15 sene boyunca engellilerimizin hangi sorununu çözdünüz ki şimdi başkanlık için oy istiyorsunuz veya çözemediniz başkanlık gelince hangi sorununu çözeceksiniz?” diye konuştu.

EVLERDE HAPİS YAŞIYORLAR

Engellilerin ve ailelerinin çok büyük problemlerle karşılaştığını vurgulayan Oğan, “Engellilerimizin birçok sorunu var. Örnek mi istiyorsunuz? Engellilerimizin evlerde hapis kaldığından haberdar mısınız? Birçok engelli büyükşehirde kısmen çözülmüş olsa da Anadolu’da engellilerimiz neredeyse hepsi evlerde hapis durumdadır. Çünkü çıkıp sosyalleşebilecekleri ortam maalesef yaratılmış değil. Büyükşehirlerde büyük kaldırımlar maalesef engellilerimiz için değil  adeta şehir magandaları için yapılmış. Belediyenin çoğu AKP’nin elinde.  AKP Belediyeleri 15 sene boyunca engellilerimizin sorunlarını çözemediler. Başkanlık gelince ne olacak?” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIK GELİNCE PROBLEMLER ÇÖZÜLECEK Mİ?

Başkanlık geldiğinden engellilerin eğitim ve ulaşım sıkıntıları çözülecek mi diyen soran Oğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Engellilerimizin en büyük sorunu ulaşım sorunudur. Bir yerden bir yere gitme sorunudur. Örneğin başkanlık sistemi geldiğinde asansörlü otobüslerle mi tahsis edilecek engelli vatandaşlarımıza?  Engelli spor kulüplerimize devlet desteği mi artacak. Nolacak? Kendinizi engelli bir birey yerine koyun. Başkanlık gelince engellilerin hangi biri çözülecek. Bugün engellilerin en büyük sorunlarından biri eğitim, anne baba sırtında okula gidiyorlar. Ulaşım mı çözülecek?”