Sinan Oğan'dan Ersoy Dede'ye 'Suriyeli' tepkisi

Sinan Oğan'dan Ersoy Dede'ye 'Suriyeli' tepkisi
Sinan Oğan, kendisine Suriyelilerle ilgili ağır ithamlarda bulunan Star yazarı Ersoy Dede'ye çok sert tepki gösterdi.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

Hükümete yakınlığıyla bilinen yazarlar, Suriyelilerle ilgili konularda İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ı hedef almaya devam ediyor.

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, dün yayınlanan "Kim bu çocuğun katili çıksın ortaya!" başlıklı yazısında 'Suriyeli olduğu için dışlandığı gerekçesiyle intihar etti' iddiası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalanlanan Vail el Suud'un ölümünden Özdağ ve Oğan'ı sorumlu tutarak hedef göstermişti.

Dede yazısında, "Nereden biliyor bu çocuklar da Vail’e Suriyeli diye diş biliyordu peki? Çünkü her gün evlerinde o faşist çığlık yükseliyor. Çünkü anne/babalarının takip ettiği Sinan Oğan gibi Ümit Özdağ gibi adamlar, kendi politikalarına Vail’i alet ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

OĞAN VE ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

Sinan Oğan, Ersoy Dede'nin ithamlarına “Muktedirlere yandaşlık yaparak, ayrıcalıklı ihaleler ve belediye yardımlarıyla semirmiş Ersoy Dede gibi meczuplar bir çocuğun başına gelen talihsiz olayı bize bağlamış yine. Bu çocuğun katilleri 'Emevi Camiinde Cuma namazı kılacağız' narası atanları alkışlayan Ersoy Dedegillerdir” sözleriyle cevap verirken, İYİ Partili Ümit Özdağ da "Bazı ahmak vatansızlar Suriyeli çocuğun intiharından dolayı Suriyeliler Suriyeye dediğim için beni suçluyorlar. Oysa emperyalizmin Suriyeyi bölmesine, Suriyelileri vatansızlaştırmasına karşı çıkanlar Suriyelilerin dostlarıdır. Emperyalizmin uşakları zavallılar" ifadelerini kullanmıştı.

DEDE: "SİNAN OĞAN KAÇAK GÜREŞMESİN"

Ersoy Dede, sosyal medya hesabından Sinan Oğan'ın tepkisine yanıt verdi.

Dede, kişisel Twitter hesabından "Sinan Oğan’a söyleyin kaçak güreşmesin.. beni engellemiş arkamdan atıp tutuyor. Aç engeli konuşalım.. 'Ben çocuklar değil eli silah tutabilecek adamlar gitsin dedim' demişsin.. Vail’in babası geri dönseydi Vail okulda dışlanmayacak mıydı, bunun garantisini mi veriyorsun?" paylaşımında bulundu.

OĞAN: "UTANMA DUYGUNUZU YİTİRMİŞ OLMANIZ LAZIM"

Ersoy Dede'nin bu çıkışının ardından bir paylaşımda daha bulunan Sinan Oğan, medya organlarının hükümetin elinde bulunduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Gazeteler, Tv’ler elinizde! Söz hakkı tanımadan sürekli itham edici yazılar yazıp, programlar yapıp itibar cellatlığına soyunup, kaçak güreşmenin alasını yapıp sonra da şu aşağıdaki cümleleri kurmak için insanın utanma duyusunu yitirmesi, ar damarının çatlaması lazım"

ekran-alintisi-038.png

İlgili Haberler