Sınava girmedi ama birinci oldu

Sınava girmedi ama birinci oldu
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğün ortak projesi ‘Proje hafızlık okulu’ sınavlarında, sınava girmeyen öğrenci kazananlar listesinde yer aldı.

İl Milli Eğitim ve Müftülük tarafından koordine edilen “proje hafızlık okulu” yazılı ve sözlü sınavla öğrenci aldı. Geçen yaz döneminde 100 kız 100 erkek öğrenci 1,5 aylık kursa alındı. Kursun ardından yeniden mülakat yapılarak 50 kız 50 erkek öğrencinin okula kayıt hakkı kazandığı açıklandı.

Yazılı sınavda başarılı olan öğrencilere mülakatta düşük puanlar verilmesi üzerine veliler, sınav sonuç listelerini görmek istediklerini söyledi. Önce açıklanmayacağı duyurulan sonuç listeleri, velilerin isyanı üzerine duyuruldu. Sınav sonuçlarının açıklaması ise skandalı gözler önüne serdi.

İLK VE İKİNCİ SINAVDA LİSTEYE GİREMEYEN ÖĞRENCİ

Odatv’nin ulaştığı sınav sonuç listesinde, ilk yazılı sınavda 94, ikinci mülakat sınavında 58’inci sırada yer alan öğrenci son mülakat sınavında ise 1. olması dikkat çekti. Listede yazılı sınavda ve ilk mülakatta adı olmayan Zübeyir Numan Özçelik ise son mülakatta 12. sırada yer aldı.

Öte yandan, veliler Sakarya İl Müftülüğüne verdikleri dilekçede, yazılı sınavda 1. ve ilk mülakatta 2. olan Yusuf Ali Tanas’ın neden kazananlar listesinde yer almadığı sorusu yöneltmişti.  

Veliler ayrıca, il genelinde yazılı sınavda 39. olan, mülakatta 19. olan bir öğrencinin kazananlar listesinde olmamasını da eleştirdi.

Veliler, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Valilik, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurularına rağmen olayın üstünün kapatıldığını iddia etti. Sınav listelerinde hiçbir değişiklik yapılmadığını belirten veliler, usulsüzlükler üzerine yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade etti.