Sınırda son durum: Yunan askerlerinden sığınmacılara sert müdahale

Sınırda son durum: Yunan askerlerinden sığınmacılara sert müdahale
Türkiye'deki sığınmacılar Avrupa'ya göç edebilmek için Edirne sınırına akın ediyor. Yunanistan sınırında sığınmacılara sert müdahale edildiği ve kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullanıldığı belirtildi.

33 askerimizi şehit verdiğimiz İdlib’deki saldırının ardından Türkiye sığınmacıların için sınır kapılarını açacağını açıklamıştı. Türk askerinin, sınır bölgelerinde göçmenlere müdahale etmeyeceğini duyan yüzlerce kişi, Edirne'nin Pazarkule Sınır Kapısı'na akın etti.

siginmacilar1.jpg

Çocukların, kadınların ve yaşlıların gruplar halinde bulunduğu bölgede tampon bölgeye askeri alandan giriş ve çıkışlar gün boyunca sürdü. Geceyi burada geçiren göçmenler yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalıştı.

siginmacilar2.jpg

YUNAN ASKERLERİNDEN SERT MÜDAHALE

Türkiye-Yunanistan sınırını aşmak için çabalayan çoğunluğu İranlı olmak üzere Afgan ve Pakistanlı düzensiz göçmenler, Yunan askeri birlikleri ile karşı karşıya geldi. Sabahın ilk ışıkları ile sınır hattına yönelen sığınmacılar Yunan kuvvetleri tarafından biber gazlı müdahale gördüler. Sığınmacılar zaman zaman ses bombası atıldığı da belirtiliyor.

Yunanistan'ın sert müdahalesi, sağanak yağış ve hava sıcaklıklarının düşmesi gibi nedenlerle bazı sığınmacıların araçlarla İstanbul'a geri dönmeye başladığı da belirtildi.

siginmacilar6.jpg

siginmacilar3.jpgsiginmacilar4.jpg