Şişli'de bina sakinleri sokağa döküldü

Şişli'de bina sakinleri sokağa döküldü
İstanbul Şişli’de yan tarafında temel kazı çalışması yapılan inşaatın istinat duvarı çöktü. Olaya, gece saatlerinde meydana gelen toprak kaymasının neden olduğu düşünülürken yerinden oynayan duvar parçaları binanın doğal gaz borusunu patlattı. Bina sakinleri, kırılan doğal gaz borusundan sızan gaz kokusuyla beraber kendilerini sokağa attı.

Eskişehir Mahallesi Kınalı Keklik Sokak'ta saat 09.00 sıralarında meydana gelen olayda bir inşaatın istinat duvarı çöktü.
Temel kazı çalışmaları yapılan inşaat alanında gece saatlerinde yaşanan toprak kaymasının ardından yan binanın istinat duvarı çöktü.
Birkaç saat sonra ikinci kez yaşanan toprak kaymasıyla birlikte yerinden oynayan duvar parçaları, binanın doğal gaz borusunu patlattı.
Birkaç yerden kırılan borudan sızan gazın kokusu tüm sokağı sardı. Sızıntı nedeniyle oluşan ses ve gaz kokusu yüzünden panik yaşayan bina sakinleri kendilerini sokağa attı.

DOĞAL GAZI KESTİLER

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alırken, paniğe neden olan doğal gaz sızıntısı ise görevlilerin binaya giden akışı kesmesiyle sona erdi.
Bina sakinlerinden Murat Bebek, "Sabaha karşı istinat duvarı çöktü. Ondan sonra da bu şekilde doğalgazın patladığı haber verildi. Hemen binayı boşalttık. Bütün binada oturanlar dışarıdayız. Binayı boşalttığımız için kimseye bir şey olmadı. Doğal gaz ekibi de geldi, doğal gazı kestiler. Sürece bakacağız. Belediyenin bu konuda biraz daha temkinli olması lazım" dedi.