Sivasspor - Başakşehir: 0-0 (Maç özeti)

Sivasspor - Başakşehir: 0-0 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında lider Medipol Başakşehir deplasmanda Sivasspor'la berabere kalarak liderlik yarışında kritik bir puan kaybı yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasınd lider Medipol Başakşehir deplasmanda Sivasspor'a konuk oldu.

Çekişmeli geçen mücadele 0-0 eşitlikle son buldu. 63 puana yükselen Başakşehir, son 4 haftada sadece 1 puan alabildi. Galatasaray, Beşiktaş derbisini kazanırsa Başakşehir'i puan olarak yakalayacak.

Beşiktaş'ın kazanma durumunda ise siyah-beyazlılar Galatasaray'ı 2 puan ile geçip, lider Başakşehir ile arasındaki farkı 1'e indirecek. İlk yarıda gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Eljero Elia, Ankaragücü mücadelesinde forma giyemeyecek.

MAÇ ÖZETİ

11. dakikada İrfan, sağ kanatta topu alıp hızlı bir şekilde ilerleyerek topu sert bir şutla kaleye gönderdi. Tolgahan topu kontrol etmeyi başardı. 

16. dakikada Douglas sağ kanatta elde ettiği topu ceza sahası dışından kaleye gönderdi. Mert topu kontrol etti. 

20. dakikada Visca savunma arkasına kaçan İrfan'a hızlı bir pas attı, İrfan topu kontrol edip kaleye göndermek istedi fama savunmadan dönen top kornere gitti. 

31. dakikada Papp’nin ceza sahası içerisine yaptığı ortasında Özer topa vurdu top auta çıktı.

49. dakikada Sivasspor'un faul sonrası kullandığı serbest vuruşu ceza sahası içinde Mahmut Tekdemir uzaklaştırdı.

51. dakikada Elia sol kanatta buluştuğu top ile ceza sahasına girmeden orta alana doğru ilerledi ve kaleyi kerşısına alıp şutu çekti ama etkisiz şutu Tolgahan rahatça kontrol etti.

59. dakikada Visca ceza sahasına çalımlar girdi ve sağ kanatta boşta olan Elia'ya topu aktardı. Elia gelişine sert bir şut çekti ama kaleci Tolgahan topu kontrol etti.

68. dakikada Visca topla buluştu ve hızlı hücuma çıkarken yerde kaldı. Başakşehir böylece serbest vuruş kazandı. Emre Belözoğlu serbest vuruşu kullandı. Emre'nin ortasında top kimseye değmeden doğruca Tolgahan'da kaldı.

70. dakikada Visca kaleye yakın mesafede topla bulup şutunu çekti ama Tolgahan çıkardı.

73. dakikada Visca sol kanattan hızla ceza sahasına girdi ve altı pas içindeki Bajic'e topu çevirdi. Bajic'in topukla yaptığı vuruşta kaleci Tolgahan topu kontrol etti.

77.dakikada Sivasspor mutlak bir pozisyonu kaçırdı. Rybalka ceza sahası içinde topla buluştu ve vuruşunda Mahmut Tekdemir, topun önüne kendisini atarak tehlikeyi önledi.

87.dakikada ceza sahası içinde Napoleoni topla buluşup sağ tarafındaki Visca'ya pasını verdi. Verdi topu kontrol edip kaleye şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kornere çıktı.