Uçan arabalar gerçek oldu

Uçan arabalar gerçek oldu
Slovakya merkezli Klein Vision adlı şirketin AirCar Prototype 1 adlı uçan arabası, 28 Haziran 2021'de Nitra'daki uluslararası havaalanından Bratislava'ya 35 dakikalık uçuşunu tamamladı.

Tam 35 dakika havada kaldı

BBC''den Zoe Kleinman''ın haberine göre, Klein Vision adlı şirketin AirCar Prototype 1 adlı uçan arabasını görücüye çıkardı.

AirCar, kısa sürede araç modundan uçuş moduna geçebilen uçan bir araç olduğu ve arabanın mucidi Profesör Stefan, Klein''in arabayı indirdikten sonra tek bir tuşla üç dakikadan kısa bir sürede spor arabaya dönüştüğü belirtildi.

Aracın yaratıcısı Prof. Klein, AirCar''ın 2 bin 500 metre yükseklikte bin kilometre kadar yol kat edebildiğini ifade etti. Profesör, aracın şu ana kadar 40 saat civarı havada kaldığını ifade etti.

Araç, havada 170 km/s seyir hızına ulaştı. Aracın 200 kilo ağırlık limitiyle iki kişiyi taşıyabileceği ifade edilirken, aracın iniş-kalkışı için düz bir pist gerektiği ifade ediliyor.

Öte yandan 2019 yılında danışmanlık şirketi Morgan Stanley, sektörün 2040 yılına kadar 1,5 trilyon dolar değerinde olabileceğini öngördü.