Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?
Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 aya yakın süredir hafta sonları ve özel günlerde sokağa çıkma yasağı uygulanırken 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara ise sokağa çıkma kısıtlama getirilmişti. Vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? sorularının cevabını merak ediyor.

Sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı tarih belli oldu

Türkiye’de korona virüs vakalarının görülmesiyle beraber salgının önüne geçmek ve virüsle mücadeleyi kolaylaştırmak adına 1 aya yakın süredir hafta sonları ve özel günlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLADI?

Korona virüsle mücadele kapsamında salgının yayılımının önüne geçmek amacıyla Mart ayında alınan kararla hafta sonları ve bazı özel günlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara ise tüm günleri kapsar şekilde sokağa çıkma yasağı getirilmiş, vaka ve ölüm sayılarındaki düşüş ile bu yasak belirli günlerle gevşetilmişti. Vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? sorularının cevabını merak ediyor. İşte sokağa çıkma yasağına ilişkin detaylar haberimizde…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Tele 1’de yer alan Cumhurbaşkanlığı normalleşme takvimine göre sokağa çıkma yasağının biteceği tarih belli oldu. Plana göre, bayram sonrası 27 Mayıs 2020’de önce 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara yasak kalkacak iken 1 Haziran 2020’de ise tüm vatandaşları kapsar şekilde hafta sonları sokağa çıkma yasağı bitecek. Bu plan ise salgının yayılım göstermemesi ve korona virüs vaka sayılarında bir artış yaşanmaması durumunda geçerli olacak.

sokaga-cikma-yasagi-ne-zaman-bitecek.jpg

İlgili Haberler