Sokağa çıkma yasağı pazarcıyı vurdu: Zarar 50 bin TL

Sokağa çıkma yasağı pazarcıyı vurdu: Zarar 50 bin TL
İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında 48 saat sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, hal ve pazarcıyı büyük zarara uğrattı. Hafta sonu pazarlarda satılmak üzere getirilen sebze ve meyveleri saklayacak yeri olmayan esnafın zararı 50 bin TL.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle hafta sonu pazarlarda satılmak üzere getirilen sebze ve meyveler bozulma tehlikesi altında. Sözcü gazetesinden Halil Ataş’ın haberine göre, Bursa Pazarcılar Derneği Başkanı Refik Aksu, önceden haber verilmeyen sokağa çıkma yasağı yüzünden esnafın zararının büyük olduğunu söyledi.

“MALİYETİ 50 BİN TL”

Aksu, "Bu mallar şimdi çöpe atılacak. Bir hal işletmecisi aradı, bir kamyon yani 10 ton çilek gelmiş. Bunun maliyeti 50 bin TL 'Başkanım ben bunu nerede muhafaza edeceğim' diye sordu cevap veremedim" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığı'nın kararına göre bozulma riski bulunan hayvancılık ve tarım ürünlerinin hasadında çalışacaklar sokağa çıkma yasağından istisna tutulurken, pazarcı veya hal esnafıyla ilgili bir bilgi verilmedi.

refik-aksu.jpg

“154 PAZAR NOKTASI VAR”

Bursa’nın merkez ilçeleri Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'de 154 pazar noktası olduğunu belirten  Bursa Pazarcılar Derneği Başkanı Refik Aksu, “Sokağa çıkma yasağı da alınabilir saygıyla karşılıyoruz ama bu şekilde olmaz. İki gün önceden bilgi verirsiniz köylüm elindeki ürününü seradan toplamaz. Halci elindeki ürününü temizler. Pazarcı esnafımızda aynı şekilde idrak eder bu zincir işler bugün sebze meyve hallerine yaş sebze meyve yapan komisyoncu arkadaşlarımız domatesini, biberini, patlıcanını, kabağını, salatalığını, çileğini, vb. gibi mallarını nerede muhafaza edecekler. Komisyoncu halci zor durumda kaldı” dedi.