Sokağa çıkma yasağı ve OHAL ilan edilecek mi?

Sokağa çıkma yasağı ve OHAL ilan edilecek mi?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, OHAL iddialarına yanıt vererek, "OHAL ilanı, sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması getirileceği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, korona virüs salgını nedeniyle OHAL ve sokağa çıkma yasağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İletişim Başkanı Altun yaptığı açıklamasında, “Olağanüstü Hal ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ya da seyahat kısıtlamalarının getirileceği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, bu tür kapsamlı kısıtlayıcı adımların gündemimizde olmadığını altını çizerek ifade etmek isteriz" dedi.

İletişim araçlarının böylesine etkin kullanıldığı bir atmosferde oluşturulan dezenformasyonun önüne geçilmesinin oldukça önemli olduğunu değerlendiren Altun, şunları kaydetti:

"Korona virüs konusunun ülkemizin gündeminde üst sıralara çıktığı ilk günden bu yana özellikle kısıtlayıcı bazı tedbirlerin alınacağı söylentilerinin, gerek sosyal gerekse konvansiyonel medyada kasıtlı olarak ön planda tutulmaya çalışıldığını gözlemlemekteyiz. Özellikle Olağanüstü Hal ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ya da seyahat kısıtlamalarının getirileceği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, bu tür kapsamlı kısıtlayıcı adımların gündemimizde olmadığını altını çizerek ifade etmek isteriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttüğümüz bu mücadelede vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğinin yanında özgürlüklerini de koruma sorumluluğumuzun bulunduğu bilinciyle, resmi kaynaklar tarafından teyit edilmemiş hiçbir habere, bilgiye, duyuma ya da söylentiye itibar edilmemesini istirham ederiz"