Sokağa çıkma yasağında ailece izleyebileceğiniz 10 başyapıt film

Sokağa çıkma yasağında ailece izleyebileceğiniz 10 başyapıt film
Artan korona virüs vakaları sonrası Türkiye'nin 81 ilinde hafta sonu sokağa çıkma yasakları geri getirilmişti. Akşam 20 ve sabah 10 arasında uygulanacak yasaklar dolayısıyla evde kalacak vatandaşlar eğlenceli vakit geçirmek için en iyi filmleri araştırmaya başladı.

Tüm dünyada ve ülkemizde artan korona virüs vakaları sonrası kısıtlamalar geri gelmişti. İlki geçen hafta başlayan sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta da devam edecek. Kısıtlamada eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız işte size ailece izleyebileceğiniz 10 baş yapıt film.

BABA 1-2-3 (The Godfather Trilogy) 

Corleone ailesi Sicilya'dan Amerika'ya göç eder. Amerika'da yerleşme çabalarını sürdürürken kendilerine kaba kuvvet kullanmaya kalkan ve yapmaya kalktıkları her işten haraç isteyen birtakım kimliği belirsiz kişilere karşı onlar da kaba kuvvet kullanmaya başlarlar ve bunda da başarılı olurlar. Kendilerini tahmin bile edemeyecekleri bir yaşantının içinde bulan Corleone ailesi, son derece katı örflerinin ve aile yaşantısının yanında, önlerine çıkanları da acımasızca yok etmeye başlar. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını söyleseler de bir müddet sonra Amerika'nın en korkulan mafya topluluğu haline gelirler. Baba üçlemesinin ilk 2 filmi IMDB’de izleyici oylarıyla belirlenen en iyi filmler listesinde ikinci ve üçüncü sırada.

KELEBEK ETKİSİ (The Butterfly Effect)

Evan Treborn 20 yaşında ve çoğu genç gibi hayatında büyük duygusal boşluklara sahip olan bir üniversite öğrencisidir. Ama o, 7 yaşından beri hayatının bazı önemli anlarını hatırlamamaktadır. Evan bir gün, çocukluğunun en zor ve kötü dönemlerinde, psikoloğunun tavsiyesiyle yazdığı günlükleri bulur. Bu günlükleri okurken genç adam geçmişe dönebildiğini ve bugünkü aklıyla o günleri yaşayabildiğini fark eder. Bu arada çocukluk aşkı Kayleigh'nin hala kendisini sevdiğini öğrenen Evan, geçmişe dönüp kötü günlerini düzeltmeye ve en önemlisi çocukluk aşkını mutlu olduğu bir dünyada yaşatmaya karar verir. Ama Evan ne zaman geçmişe dönüp bir şeyleri değiştirse, yaptıklarının bugün için umulmadık ve feci sonuçlar doğurduğunu görür. İkinci filmi eleştirmenler ve pek çok izleyici tarafından başarısız bulunsa da Kelebek Etkisi bugün en çok izlenen filmler arasındaki konumunu koruyor.

 BENJAMİN BUTTON'IN TUHAF HİKAYESİ (The Curious Case of Benjamin Button) 

Benjamin, Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda doğar. Annesi doğum sırasında ölünce, babası çocuğun 80 yaşındaki görüntüsü karşısına dehşete düşer ve onu bir emekliler evinin basamaklarına bırakır. Buradakiler çocuğu içeri alır ve Benjamin Button’ın tuhaf hikâyesi başlar. Çevresindeki herkes yaşlanırken, Benjamin tek başına gençleşmektedir. Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi de ölmeden önce mutlaka izlenmesi gereken filmler listemizde bulunan modern zaman kültlerinden biri.

50 İLK ÖPÜCÜK (50 First Dates) 

Deniz hayvanlarının tedavisi üzerinde uzmanlaşmış veteriner Henry Roth, kadınlara bağlanmaktan korkar ama her şey günün birinde güzeller güzeli Lucy ile tanışınca biter ve Henry kendini sonsuz bağlılık için hazır hisseder. Henry evliliğe hazırdır ama Lucy için aynı şeyi söylemek zordur. Daha doğrusu o da Henry’ye aşıktır ama sadece bugün için. Amnezinin nadir görülen bir türüne sahip olan genç kız kısa süre önce olan her şeyi unutmaktadır ve ona bütün bunları yeniden hatırlatmak için Henry’nin bir hayli ter dökmesi gerekir. 50 İlk Öpücük, Drew Barrymore ve Adam Sandler’dan oluşan kadrosuyla en iyi filmler arasında!

ESARETİN BEDELİ (Shawshank Redemption) 

Karısını öldürmek suçundan Shawshank Hapishanesi'ne gönderilen Andy Dufresne, burada hiç alışık olmadığı bir hayat mücadelesi vermeye başlar. Hapishanede tanıştığı Ellis Boyd Redding ile aralarında mükemmel bir dostluk oluşur. Bir süre sonra Andy'nin hayata bağlı tavırları hapishanedeki mahkumları bile etkiler. Esaretin Bedeli, IMDB’de izleyici oylarıyla belirlenen en iyi filmler listesinde de birinci sırada.

PİYANİST (The Pianist) 

Varşova Radyosu’nda çalışan başarılı piyanist Wladyslaw Szpilman, Alman işgaliyle birlikte diğer Yahudiler gibi toplama kampına gönderilmek üzere tutsak edilir. Ancak ailesiyle birlikte trene bindirilmek üzereyken onu tanıyan bir görevli tarafından kurtarılır. Artık tek başına kalan Szpilman, yaşamını sürekli kaçarak ve yıkıntılarda saklanarak sürdürür. Nazi soykırımını anlatan filmler arasında öne çıkan Piyanist, mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında

CESUR YÜREK (Braveheart) 

13. yüzyılda İngilizler, İskoçlar üzerinde egemenlik kurmuştur. İngiliz soyluları, yeni evli İskoç kadınlarıyla ilk geceyi geçirme hakkına sahiptir. Çocukken ailesini İskoçya uğruna kaybeden William Wallace'ın karısı da İngiliz birlikleri tarafından öldürüldüğü zaman, onun intikam arayışı kısa zamanda ülkesinin özgürlüğü için bir savaşa dönüşür. Yayınlandığı günden beri en çok izlenen filmler arasında olan Cesur Yürek, savaş filmlerinden hoşlananlar için ideal.

YEŞİL YOL (The Green Mile) 

Oldukça iri yarı bir adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum edilir. Ürkütücü görünümünün aksine ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Hapishanenin infaz odası başgardiyanı Paul Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar. Hasta olan Edgecomb'un Coffey'nin güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişir. Yeşil Yol, izleyiciyi derinden etkileyen filmlerin başında geliyor. Tom Hanks, Michael Clarke Duncan gibi dev isimleri barındıran oyuncu kadrosuyla da göz dolduran film en çok izlenen filmler arasında.

TİTANİK (Titanic) 

Lüks gemi Titanik soğuk Kuzey Atlantik'de bir buzdağına çarpınca, Jack ve Rose'un tutkulu aşkı heyecanlı bir yaşam savaşına dönüşür. Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiçbir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. Titanic adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu “düşler gemisinin” yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika`ya dönmekte olan Jack adlı genç bir ressam, nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç, soylu bir kız da vardır. İki genç şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın büyülü bir aşkın pençesinde hayatta kalmaya çalışacaklardır. 1912’de, ilk seferine çıktığında batan RMS Titanic adlı transatlantiğin efsaneleşmiş hikasesinden uyarlanan film, aldığı Oscar ödülleri ve dev oyuncu kadrosu ile, uzunluğuna rağmen en çok izlenen filmler arasında.

FORREST GUMP (Forrest Gump) 

IQ’su 75 olan bir erkeğin hayatını anlatan Forrest Gump, ölmeden önce izlenmesi gereken filmler listelerinin başını çeken filmlerden biri. Düşük zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump, zamanla inanılmaz başarılara imza atar. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde kimsenin hayalini bile kuramayacağı maceralar yaşar.