Sokağa çıkma yasağının cezası kaç TL?

Sokağa çıkma yasağının cezası kaç TL?
Korona virüs tedbirleri kapsamında belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki sokağa çıkma yasağı cezası kaç TL? Sokağa çıkma yasağını cezası 3 bin 150 TL mi?

Korona virüse karşı alınan yeni tedbirler kapsamında akşam saat 20:00 ile sabah saat 10:00 arası sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sokağa çıkma yasağı cezasının detayları şu şekilde:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, kolluk kuvvetleri önce sokakta bulunan vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyaracak ve ihtiyaç olursa yardım da edecek. Güvenlik güçlerinin ikazına rağmen sokakta bulunmaya devam edenlere 3186 TL para cezası kesilecek.

Para cezasına rağmen evine dönmeyenlere ise Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan "Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır" hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ SAATLERDE?

Sokağa çıkma yasağı ilk uygulaması 21 Kasım akşam saat 20.00'de başladı ve bu gün saat 10.00'da sona erdi. Bu akşam saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Bu tarihlerden sonraki hafta sonlarında da uygulama, yeni bir karar alınıncaya kadar belirtildiği şekilde devam edecek.