Emekli öğretmen ekonomik krize isyan etti: Atatürk'ün çizdiği yoldan çıkmazsak düzlüğe çıkarız

Emekli öğretmen ekonomik krize isyan etti: Atatürk'ün çizdiği yoldan çıkmazsak düzlüğe çıkarız
Tüylü Mikrofon’un yaptığı sokak röportajında ekonomik duruma isyan eden emekli bir öğretmenin sözleri sosyal medyaya damga vurdu.

Tüylü Mikrofon YouTube kanalının sokak röportajında konuşan emekli öğretmenin sözleri gündem oldu.

Türkiye’nin son günlerde yaşadığı ekonomik krize isyan eden emekli öğretmen, “Gelişmiş ülkelerde saray saltanatı yoktur. Geri kalmış 3’üncü sınıf ülkelerde vardır. En büyük halktır, başka büyük yoktur ama bu millet gerçekten isterse, gereğini de yapar.” ifadelerini kullandı.

“NAZIM HİKMET’İN DEDİĞİ GİBİ...”

Sözlerinde Nazım Hikmet’e de yer veren öğretmen, “Niye korkuyorsunuz? Korkunun ecele faydası var mı? Nazım’ın dediği gibi, "Sen korkarsan, ben korkarsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” dedi. 

Erken seçim gelmeli sorusunu cevaplayan vatandaş, “Erken seçimin faydası yok. Ahmet gidecek, Mehmet gelecek. Değişen bir şey var mı? Gençlerin yüzde 90’ına sorun, yurtdışına gidecek fırsat bulursa. Bu ülkenin kalkınması için hangi genç elini taşın altına sokacak?” diye söyledi. 

“BU TOPLUM ATATÜRK’ÜN ÇİZDİĞİ YOLDAN ÇIKMAZSA…”

Öğretmen, “ Sen kalkarsan tavukçuluk mezununu daire başkanı olarak atarsan bu ülkenin ekonomisi de çöker, eğitimi de. Eğitimin temel taşını yerinden oynatırsan olacağı budur işte. Bu toplum Atatürk’ün çizdiği yoldan çıkmasın, evelallah hepimiz düzlüğe çıkarız.” sözleriyle cümlelerine son verdi. 

Öte yandan çevredeki vatandaşlar da öğretmeni alkışlayarak destek verdi. 

İlgili Haberler