Söke'de çıkan orman yangını kısa sürede yayıldı

Söke'de çıkan orman yangını kısa sürede yayıldı
Bu kez de Aydın'ın Söke ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgedeki şiddetli rüzgar nedeniyle alevler büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangına 10 helikopter, 6 uçak ile havadan, 35 arazöz 15 su tankeri 5 dozer ile karadan müdahale devam ediyor.

Aydın''ın Söke ilçesindeki ormanda çıkan yangın, kısa sürede yayıldı. Ekipler havadan ve karadan söndürme çalışması başlattı.

DHA''nın haberine göre yangın, saat 18.00 sıralarında kırsal Argavlı Mahallesi yakınlarında ormanda çıktı.

Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi''ne bağlı itfaiye ekipleri yangın bölgesine sevk edilerek havadan ve karadan yangına müdahale başlatıldı. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

İHA''nın haberine göre, yangına 10 helikopter, 6 uçak ile havadan, 35 arazöz 15 su tankeri 5 dozer ile karadan müdahale devam ediyor.

5 GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER PLANLANMASI YAPILDI

DHA''nın haberine göre, Aydın''ın Söke ilçesinde çıkan orman yangını yayılarak etkisini sürdürürken, bölgede 56 arazöz ve su tankeri, 7 dozer ve 540 personelin görev yaptığı belirtildi. Ayrıca havadan söndürme çalışması için 5 gece görüşlü helikopter planlaması yapıldığı bildirildi.

AA''nın haberine göre, Söke Kaymakamı Saadettin Yücel, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Yücel, yaptığı açıklamada, Aydın Valiliğince oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezince, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin yangını söndürmek için seferber olduklarını aktardı.

"Yerleşim yerleri ile hayvan ağıllarında tahliyelerin yapıldığını" belirten Yücel, "Ne kadar itfaiye, arazöz varsa hepsi seferber olmuş durumda ve müdahaleye devam etmekte." dedi.

İHA''nın haberine göre, yangının duyulmasının ardından bölgeye hareket eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Başkan Çerçioğlu, yangın bölgesinde yürütülen çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi alırken, “Söke ilçemizin Argavlı mahallesindeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına, 11 arazöz, 14 tanker, 5 iş makinesi, 86 yangın müdahale personeli ve 158 destek personelimiz ile müdahale ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler