Somer şef en sevdiği yemeği açıkladı. Meslekte şöhret olma ihtimaline Formula 1 örneği verdi

Somer şef en sevdiği yemeği açıkladı. Meslekte şöhret olma ihtimaline Formula 1 örneği verdi
Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı-WorldFood İstanbul’a katılan ünlü şef Somer Sivrioğlu, “Anneannemden gelir, karnıyarık hastasıyım. Karnıyarık benim en sevdiğim yemektir. Sofranın toparlayıcılığını çok genç yaşta keşfettim, değişik politik görüşleri ve inançları olan bir aileydik. Ama sofraya geldiğimiz zaman anneannemin o yemekleri bizi birleştiriyordu" dedi.

DHA'nın haberine göre, 28’inci kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı-WorldFood İstanbul yarın sona erecek. Ünlü şef Somer Sivrioğlu da Food Master’s Class etkinliğine katılmak ve stantları ziyaret etmek için TÜYAP’taydı. 

Aşçılığın zor olduğunu söyleyen Sivrioğlu, “Yıllardır bu mesleği yapıyoruz, hiç kolay bir meslek değil. Ama karşılığında getirdikleri çok güzel geri dönüşler var. Şef olup şöhreti yakalama ihtimaliniz, iyi araba kullanıp Formula 1’e katılma ihtimaliniz kadar yüksek. Bunu moral bozmak veya şevk kırmak için değil daha gerçekçi olsun diye söylüyorum" diye konuştu.

Sivrioğlu "Şeflikle, gastronomiyle ilgilenen insanlar, hayat gustosu olan, ürüne, tarıma saygı duyan insanlardır.  Eğer hakikaten içinizde yanan bir alev olarak hissediyorsanız mutlaka aşçılık mesleğini yapın. Ama ‘ben aşçı olayım, sonra televizyona çıkarım’ derseniz bunun şansı oldukça azdır. Eğitim almak şart, büyük avantaj ama yetenek de çok önemli” dedi.

“KADIN ŞEFLERE FIRSAT VERİLMELİ”

Sivrioğlu, “Çok iyi erkek ve kadın şeflerle çalıştım. Evlerdeki mutfakta kadınların hakimiyeti var ama sektörde erkek dominat bir mutfak hakimiyeti var. Kadın şeflere daha çok fırsat verilmesi, öneminin daha da artırılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“EN SEVDİĞİM YEMEK KARNIYARIK”

Somer Sivrioğlu, “Karnıyarık hastasıyım, anneannemden gelir, karnıyarık benim en sevdiğim yemektir. Anneannemin çok modern bir çevresi bulunuyordu, 2 doktor dayım vardı, annem İstanbul’daydı. Sofranın toparlayıcılığını çok genç yaşta keşfettim, değişik politik görüşleri ve inançları olan bir aileydik" dedi.

Ünlü şef "Ama sofraya geldiğimiz zaman anneannemin o yemekleri bizi birleştiriyordu. Toplumda da bu geçerli, ‘yemeğini yediğin insanla kavga edemezsin’ diye bir laf vardır. O yüzden insanları masada buluşturmak çok önemli. Yemek dünyadaki birçok sorunun en azından konuşulabileceği bir ortam, yemek ve gastrodiplomisiyi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

“MUTFAĞI İKLİM BELİRLİYOR”

“Coğrafya ne veriyorsa onu alıyorsunuz” diyen Sivrioğlu, “Asya bölgesindeki mutfaklara ciddi sempatik ve hayranlık besliyorum. Özellikle Japon mutfak kültürüne de ekstra bir ilgim var. Avustralya çok kültürlü bir ülke. Her bölgenin en iyi yemeklerini tatma imkanı buluyorsunuz. Çünkü ciddi bir göçmen toplum var, topraklar verimli kendi yemeklerini yapıyorlar. Dünyadaki bütün mutfakları öğrenmek, farklılıkları bilmek lazım. Akdeniz mutfağı ile Latin Amerika mutfağı ile Türk mutfağı arasında ciddi benzerlikler var. Mutfağı da iklim belirliyor” dedi.

 

İlgili Haberler