"Son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız"

"Son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız"
İstanbul'da düşen helikopterde 4 askerimiz şehit olurken, şehitlerin ardından siyaset ve spor camiasından taziye mesajları yayınlandı.

İstanbul'da yaşanan helikopter kazasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay taziye mesajı yayımladı. Oktay, "İstanbul’da düşen askeri helikopterde şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağolsun" dedi.

TBMM BAŞKANI: “BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM”

TBMM Başkanı Binali Yıldırım da Çekmeköy’de düşen helikopterde 4 askerin şehit olması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopterimizin düşmesi neticesinde 4 askerimizin şehit olduğu haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Ordumuzun gözbebeği kahraman evlatlarımıza Allah’tan rahmet, silahlı kuvvetlerimizin kıymetli mensuplarına ve kahramanlarımızın kederli ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Twitter hesabından paylaştığı taziye mesajıyla şehitler için başsağlığı diledi.

KILIÇDAROĞLU: "MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu "İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" mesajını attı.

ALTUN: “GÖSTERDİKLERİ KAHRAMANLIĞI UNUTMAYACAĞIZ”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, helikopter kazasında hayatını kaybeden 4 askerle ilgili, "Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağ olsun" açıklamasını yaptı.

Altun, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu, " İstanbul Çekmeköy’de içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız."

ADAN: “TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN”

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili, "Türk milletinin başı sağ olsun. Türk milletinin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı diliyorum." dedi. Adan, Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'ne zorunlu iniş sırasında düşen askeri helikopterin enkazında incelemelerde bulundu. Bu arada, TBMM Başkanvekili Adan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile CHP İstanbul Milletvekili Hamzaçebi hastaneye gelerek, şehit askerler hakkında bilgi aldı.

VALİ YERLİKAYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise resmi Twitter hesabından yayımladığı başsağlığı mesajında, "Askeri helikopterimizin düşmesiyle şehit olan 4 kahraman askerimize, Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Ordumuzun ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

TFF'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaşkulüpleri, İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "İstanbul Çekmeköy'de meydana gelen helikopter kazasında kahraman askerlerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Şehit askerlerimize Allah'tan rahmet; aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimize başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray Kulübünün Twitter hesabından paylaşılan başsağlığı mesajında, "İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi sonucu dört askerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Şehit askerlerimize Allah'tan rahmet; yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Ulusumuza başsağlığı dileriz." denildi.

Fenerbahçe Kulübünün Twitter hesabında yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Çekmeköy'de meydana gelen helikopter kazası sonucunda şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı dileriz."

Beşiktaş Kulübünün internet sitesinden paylaştığı başsağlığı mesajında ise şunlar kaydedildi: "İstanbul Çekmeköy'de mecburi iniş yapmaya çalıştığı sırada, bir sitenin bahçesine düşen askeri helikopterde bulunan 4 askerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sabır ve başsağlığı dileriz."

İlgili Haberler