Son anket sonuçları açıklandı! AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, Babacan...

Son anket sonuçları açıklandı! AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, Babacan...
Optimar Araştırma Şirketi, Ahmet Davutoğlu'nun lideri olduğu Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın kuracağı yeni partiyle ilgili son anketin sonuçlarını açıkladı.

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, son yaptırdıkları seçim anketleriyle ilgili yeni verileri paylaştı.

Hilmi Daşdemir, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun geleceğinin iki soruya bağlı olduğunu belirterek, "Bu iki isim, kendileri seçim kazanmak için mi geliyor? Yoksa Millet İttifakı'na destek olmak için mi? Yoksa AKP iktidarına kaybettirmek için mi? Temel itibariyle bakıldığı zaman bunlar kemik AKP seçmeni açısından önemli sorular. Yapılan ittifaklarla baraj olayınında bir anlamı kalmadı" dedi.

Daşdemir Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nin ve Ali Babacan'ın yakın zamanda kuracağı partinin oy seviyesinin yüzde 0.5 bandında olduğunu söyledi.

Hilmi Daşdemir, gelecekte iktidar partisinin belirlenmesinde ciddi rol oynadıklarını belirtti. Daşdemir, Türkiye'deki gençlerin gelecekten endişe duyduklarını belirterek, AKP iktidarının gençlere uzak olduğunu söyledi.

Biz10 TV'ye açıklamalarda bulunan Hilmi Daşdemir şöyle devam etti:

YENİ PARTİLERİN OY ORANI YÜZDE KAÇ ?

Karasızların ne durumda olduğu burada çok belirleyici. Yaptırdığımız son anket, Ahmet Davutğlu'nun partisini kurduktan sonraki süreçte yapıldı. Ali Babacan'ın da yakın zamanda kuracağı partiyle nabzın tam olarak belirlenecek. Araştırmayı, yüzde 0.5 gibi potansiyeli olduğunu gördük. Benzer bir şekilde yeni kurulması beklenen partinin de aynı seviyede gözüküyor."

"GENÇLER, AKP'YE UZAK"

"Temelde aslında asıl belirleyici olan oy kullanacak yeni genç seçmenler olacak. 2023'e kadar toplamda 4.5-5 milyon civarında yeni seçmenin katılacağı öngörülüyor. Bu süreç, her geçen yıl gençlerde belirleyici olacak. AKP seçmeni bağlamında gençlerle bağının biraz zayıf olduğunu söyleyebilir. Ayrıca genç seçmenlerinde AKP iktidarına biraz uzak kaldığını belirtebiliriz."

Daşdemir, vatandaşların erken seçim kararı olmayacağını da ayrıca belirti.