Son Dakika... Dolar piyasalar açılmadan uçuşa geçti

Son Dakika... Dolar piyasalar açılmadan uçuşa geçti
Son dakika! Cuma günü 17,17 TL ile rekor kıran dolar/TL, haftanın ilk iş gününe de yükselişle başladı. Erdoğan'ın dün "faiz indirimi" mesajlarını tekrarlamasının ardından Dolar, saat 08.37 itibarıyla 17,74 seviyesini aşarak tarihi rekorunu yeniledi.

Geçtiğimiz cuma günü yükselişi sürdüren dolar 17,17 lirayla, altının gram fiyatı ise 998 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

DOLARDA YENİ REKOR

Yeni haftaya da artışla başlayan kur, tarihi rekorunu yineledi. Dolar, saat 08.37 itibarıyla 17,74 seviyesini aştı. Gram altının fiyatı ise 1.012 TL ile rekor tazeledi.

Dolar ve Euro''da artışlar sabah saatlerinde yüzde 6''yı aştı.

PİYASALARDAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği''nin (TÜSİAD), piyasalarda yaşanan çalkantılar ve dövizdeki sert yükselişlerin ardından, "Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmesinin gereği açıktır" açıklamasına sert yanıt verdi:

"Fiyat artışlarının insanlarımızın günlük hayatları üzerinde açtığı sıkıntıyı elbette biliyoruz. Ama vesayete, terör örgütlerine, darbecilere nasıl direndiysek bunlara karşı da direneceğiz. Ey TÜSİAD ve yavruları sizlere sesleniyorum. Siz tek göreviniz var yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz bunu konuda ne yapıyorsunuz? Kalkıp hükümete saldırmanın farklı versiyonlarını aramayın. Bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de iyi biliyorum. Sizin derdiniz başka, bizim ki bambaşka. Bu millet bu fırsatı size vermeyecek."

ERDOĞAN FAİZ MESAJINI YİNELEDİ

Erdoğan faiz artışına dair yaptığı açıklamada ise, "Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu." dedi. 

BORSA İSTANBUL''DA OLASI SATIŞLARA ÖNLEM

BIST50 Endeksinde bugün geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması kararlaştırıldı.

BIST''ten konu ile ilgili yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulunun 11/02/2021 tarih ve 7/211 sayılı kararı uyarınca BIST 50 Endeksinde yer alan paylarda açığa satış işlemi yapılabildiği hatırlatıldı.

İlgili Haberler