Ali Babacan'dan flaş 17-25 Aralık açıklaması

Ali Babacan'dan flaş 17-25 Aralık açıklaması
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ruhşen Çakır'a yaptığı açıklamalarda 17-25 Aralık dosyalarının tekrar incelenmesi gerektiğini söyledi ve erken seçim iddialarına ilişkin de yorumda bulundu.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın konuğu oldu.

Erken seçim ve 17-25 Aralık olaylarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"DEVLET BAHÇELİ'NİN DESTEĞİNİ ÇEKMESİ GEREKİYOR"

"31 Mart yerel seçimleri AK Parti açısından kötü bir şekilde sonuçlandı. Herhangi bir seçimde benzer bir çalışmayla muhalefet partilerinin etkili olma ihtimali gerçek. Mecbur kalmadıkça zorunlu kalmadıkça erken seçim olabileceğini düşünmüyorum. Bunun olabilmesi için iki şeyin söz konusu olması gerekiyor. İktidar ortağının desteğini yani Bahçeli’nin desteğini çekmesi. Bunun olup olmayacağını öngörmek zor. Ülkedeki şartlarının yönetilemez olması. Sosyal siyasal ve ekonomik şartların zorlaması yani iktidarın meşruiyetini kaybetmesi.”

MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ

Babacan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in erken seçim söz konusu olduğunda milletvekili verebileceği yönündeki soruyla ilgili de “Bu konuda bir gündemimiz yok. Olağanüstü bir durum olursa o zaman konuşulur” ifadeleriyle yanıt verdi.

17-25 ARALIK DOSYALARI TEKRAR İNCELENMELİ

17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları süreciyle ilgili soruyu da yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Yargı ve polis teşkilatına nüfuz etmiş bir grubun belli dosyaları uzun zamanca bekleterek o günkü iktidara yönelik minik bir darbe teşebbüsüydü. Ancak o dosyaların bir noktada tekrar incelenmesinde de bir fayda görürüm doğrusu” dedi.

q-014.jpg