Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu'ndan ortak açıklama. İki liderden Erdoğan’a flaş çağrı

Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu'ndan ortak açıklama. İki liderden Erdoğan’a flaş çağrı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dolardaki sert yükselişin ardından başlattığı liderler turu kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le açıklama yaptı. Davutoğlu ve Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Bu dış mihraklar kimler?' diye sordu ve sokağa çıkanlara 'sükûnet' çağrısında bulunarak 'seçim'i beklemelerini söyledi.

İki lider görüşmelerinin ardından basın açıklaması yaptı

Davutoğlu''nun açıklamalarından önemli satır başları şöyle;

Bu dış mihraklar kimler?

-Erdoğan''ın ''Kurtuluş Savaşı'' açıklamasını dinledim.

-Beni kaygılandıran; Türk varlıklarının ucuzlaması ve dış mihrakların bunlara çöreklenmesi. Kurtuluş Savaşı vermek gerekirse önce sizin zihniyetinize karşı vermek gerekir. Ciddi bir ödemeler dengesi krizi bizi bekliyor. 450 milyar dolar borcun olduğu ülkede yeterli döviz yoksa 70 cente muhtaç olan bir ülke olur.

-Buradan kendisine çağrıda bulunuyorum. Elinizde tüm istihbarat verileri var. Bankacılık sektörüne dair bilgiler, giriş çıkışlar hepsi var. Çıkın açıklayın. Bu dış mihraklar kimler?

-Erdoğan, ''Ekonomik Kurtuluş Savaşı'' tanımlamasında bulundu. Bir cumhurbaşkanının Kurtuluş Savaşı başlatacak şekilde açıklama yapılması çok ciddi sebeplere dayandığı zaman gereklidir. Sayın Cumhurbaşkanı, elinizde bütün istihbarat bilgileri var. Çıkın açıklayın; Türkiye''yi ekonomik Kurtulu Savaşı yapmak zorunda bırakanlar kimlerdir? Gereğini yapın. Kim yapıyorsa gerekli dersi verin. Milli ve yerli olduğunu iddia eden bir iktidarın döneminde; TL''nin değeri yerlerde sürünen bir hale geldi. 

-Elinde Türk Lirası olanlar kaygılı. TL değiş tokuş edilmekten de çıktı. Elinde dolar olan ve servetleri büyüyen bir grup ve elindeki TL değer kaybeden diğer grupta.

-Kurtuluş savaşı Türk lirasına değer kazandırırdı kayıp değil. İktidar Türk varlıklarını ucuzlatıyor.

-70''li yıllarda olduğu gibi Türkiye ödeme krizine girerse yeterli döviz stoku yoksa 70 sente muhtaç kalma riskimiz var. Önce iktidara karşı Kurtuluş Savaşı vermek gerek.

-Bütün bu duruma yol açmış faktörlerin farkındayız. Türkiye sahipsiz değil. Onlar arasından istişare var. 28 Şubat zamanında olduğu gibi otoriter bir rejim kurulması tehlikesi altındayız.

-Erken seçim rejimini otoriter seçim altında yapmak ülkemizi kötü duruma getirir.

 Akşener''in açıklamalarından önemli satır başları şöyle;

Kaosu çıkaran yönetemez o da paketlenir

-Ben ekleyeceğim sadece şu var.

-Aynı şeyi 3. kez yapıyorsanız bu hatadır. Ekonominin bu durumu iktidarın tercihi. İstiklal Savaşı seçimi kazanmaya yönelik aba altından sopa göstermeye yönelikse kaosu çıkaran yönetemez o da paketlenir. Bizi yönetenler ayağını denk alsın.

-Şu anda muhalefet partilerine baktığınızda; ekonomi kadrolarımız yan yana geldiğinde, son derece iyi yetişen kadrolar olduğunu görüyoruz. Her bir partinin önemli çözüm önerileri var. Tespit yapıp, çözümleri paylaşıyoruz. Cehaletleri, inatları, tercihleri bu çözümlerden uzak kalmalarına sebep oluyor.

-Türkiye sahipsiz değil. Siyasetçi siyasetçiyle rakabet yapar. Milletimize düşen oylarını kullanmaktır. 

-İlk seçimde bu arkadaşlarımızı göndereceğiz.

-''Milli paramız'' diyorlar.. Hani yerli ve milli ya bunlar. İtibar israfla değil, paranın gücüyle olur. Eğitimle, sanayi ile olur. Ekolojiye yaptığınız yatırımla olur. Öğrencilerim arıyor. 

-Akıllı mantıklı olsun. Bu ülkenin kaynakları yüksek. Bu ucube sistemden kurtulacağız. 

Soru: İktidarın 15 Temmuz''u finanse etmekle suçladığı BAE prensiyle görüşmesi?

Akşener: Allah kimseyi söylediklerinin tersini yapmak zorunda bırakmasın.

Davutoğlu: 15 Temmuz''la ilgili bu kadar ağır ithamlarda bulunduktan sonra elimizde tersi bilgi var demiyorlarsa, ya da farklı pazarlıklar varsa bunun kamuoyuyla paylaşılması gerekir. 

Soru: Oktay Saral''ın ''Muhalefete siz asla bu ülkeye ait olamazsanız, canınız cehenneme'' sözleri

Akşener:  Ben prensip olarak atanmışlarla konuşmuyorum. Sayın Erdoğan''ın gözüne girmek için sallamış tırnak içinde sallamış arkadaş.

Davutoğlu: Kem söz sahibine aittir. Balık baştan kokarmış 

İlgili Haberler