Son Dakika: Müyesser Yıldız’dan ilk açıklama

Son Dakika: Müyesser Yıldız’dan  ilk açıklama
Bu sabah gözaltına alınan Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, bu sabah gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 328. maddesiyle başlattığı "Siyasal ve Askeri Casusluk" suçlamasıyla Müyesser Yıldız'ın gözaltına alındığı ifade edildi.

YILDIZ’DAN MESAJ: BANA ASKERİ CASUSLUK SUÇUNU YÖNELTEBİLECEK İNSAN HENÜZ ANASININ KARNINDAN DOĞMAMIŞTIR

Müyesser Yıldız, avukatı aracılığıyla gözaltındayken bir mesaj gönderdi.

Yıldız, gözaltına alınmasının ardından Emniyet’te su istemesi ancak verilmemesine tepki gösterdi. Yıldız “Canı sıkıldıkça, 8-10 senede bir suç uyduran devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum. FETÖ'cüsü casusu darbecisi sokakta gezecek şamarı bana indireceksiniz. Ben bunların suyunu da ekmeğini de istemiyorum” dedi.

Müyesser Yıldız mesajında ayrıca şunları kaydetti:

“Bana FETÖ'cü diyemediler ama ulan Türk ordusunun hukuku için namusu için, şerefi için, haysiyeti için bana askeri casusluk suçunu yöneltebilecek insan henüz anasının karnından doğmamıştır. Ben hangi devletin menfaatine casusluk yapabilirim? Benim tanıdığım bildiğim tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Yabancı devletler lehine çalışan insanları görüyoruz. Devletimizin onurunu, haysiyetini, menfaatini, çıkarı için neler yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz.

Biz gördüklerimizi, bildiklerimizi yazmıyorsak haberimiz yok zannetmesinler. Herkesin her şeyden haberi var bu ülkede.

“KORONAVİRÜSÜ TÜRKİYE'YE MÜYESSER GETİRDİ DESEYDİNİZ DAHA UYGUN OLURDU”

Bari bu suç icat edecekseniz taşıdığımız ada, isme uygun bir suç uydurun. Koronavirüsü Türkiye'ye Müyesser getirdi deseydiniz daha uygun olurdu.

Devletin içinde kimin kiminle kavgası varsa bizler üzerinden kavga yapmasınlar. Kişisel kin ve hınçlarını da devlete alet etmesinler. Sebep ne olursa olsun, görünen o ki bu operasyonla FETÖ'ye ve PKK'ya bir selam daha çakılmıştır.

Ülkenin üzerine getirilecek felaket öncesinde yeniden mıntıka temizliği yapıyorlar. Milletimizin olanları görmesini ve olacak olanları da bilmesini istemiyorlar. Yani Amerikan polisi nasıl ki George Floyd'u nefessiz bıraktıysa ülkemizde de yapılanlar Türk milletini nefessiz bırakma çabasıdır.

“BU MİLLET VE BU ÜLKE BU KADAR SAHİPSİZ DEĞİL”

2012'de cezaevinden çıktığımda şunu söylemiştim: Birilerinin bunlara herkesi korkutamayacağını ve satın alamayacağını göstermesi gerekiyor.

Aynı noktadayım. Bu millet ve bu ülke bu kadar sahipsiz değil. Ankara TEM'den öncelikle Silivri'deki Barışlara, Hülya'ya Murat'a ve de tüm dostlara kucak dolusu selamlar.

Türk milleti beni kimlerin neden hedef gösterdiğini çok iyi biliyor.”

"NEDEN HABER YAPMADIN" GÖZALTISI

Müyesser Yıldız hakkında yürütülen soruşturmanın detaylarını, Yıldız'ın avukatları bile bilmiyorken yine Sabah gazetesi yazdı.

Sabah'tan Abdurrahman Şimşek haberinde, Yıldız’ın kendi adına kayıtlı telefondan “Askeri casusluk” suçu kapsamında E.B. 29 telefon görüşmesi yaptığını, Yıldız’ın bu telefon konuşmalarından edindiği bilgileri haberleştirmediği belirtti. Şimşek’in haberinde bilgilerin haber yapılmadığı gerekçesiyle askeri casusluk suçunun işlendiği ileri sürüldü.