Son Dakika... Özgür Özel CHP’nin 8. genel başkanı oldu

Son Dakika... Özgür Özel CHP’nin 8. genel başkanı oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci tura kalan seçimi Özgür Özel 812 oyla kazandı. Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu.

CHP 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla yapılan kurultayda 1366 delege yeni genel başkanı seçmek için sandığa gitti.

Kurultayda aday olabilmek için yeterli imzaya 13 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ulaşabildi.

Dün sabah saatlerinde İlhan Cihaner, ardından da Örsan Kunter Öymen adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Eski milletvekili adayı Ünal Karahasan ise yeterli imza sayısına ulaşamadı.

Genel başkanlık yarışı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında gerçekleşti.

CHP'NİN 8. GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL OLDU

İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

İkinci turda 13 buçuk yıldır parti liderliğini yapan Kılıçdaroğlu'nu geriden bırakan Özgür Özel, aldığı 812 oyla CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu.

Kılıçdaroğlu ise ikinci turda 536 oyda kaldı.

ÖZEL'DEN GENEL BAŞKAN SIFATI İLE İLK KONUŞMA

Sonuçların açıklanmasının ardından Özgür Özel, yaptığı ilk konuşmada şunları söyledi:

"Hayatımın en büyün onurunu yaşıyorum. Bunu Türkiye'nin ve CHP'nin 100. yılında, Türkiye'nin 100. yılında kurulan ilk sandığında ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle ve hepinizin desteklediği şekilde şahsımıza verilen bu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o daha önce pek az deneyimlenen ve iki oy farkla ikinci tura kalan seçim sırasında ben oraya geleyim, Özgür başkanımızın elini kaldırayım niyetini ifade eden, hepimizi duygulandıran, başlattığı adalet yürüyüşene devam edeceğimiz sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum.

"TÜM DELEGELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum. Bir teşekkürü kolay kolay siyaset sahnesinde görülmeyen ama bu süreçte yanımda olan, beni yetiştiren anneme, babama, kardeşime, eşime, kızıma teşekkür ediyorum. İlkokul öğretmenime, yatılı okuldaki öğretmenlerime, beni yetiştiren tüm öğretmenlerime, okul arkadaşlarıma ve elbette böylesi bir gecede bu büyük onuru benimle yaşayan tüm delegelerimize yürekten teşekkür ediyorum.

"1366 DELEGİMİZİ BANA OY VERMİŞ KABUL EDİYORUM"

CHP'nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele, omuz omuza çıkıyorum. Salona il başkanlarımızla girdik. Bu salondan 81 il başkanlarımızla kol kola çıkıyorum. Ben seçim sonuçlarını 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor, hepsine teşekkür ediyorum.

Zorlu bir süreci geride bıraktık. Büyük bir üzüntünün arkasından umutsuzluğu umuda çevirmek, düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak kolay değil. Buna inandık, sizlere inandık. Siz de inandınız, umudu yükselttiniz. Bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma söz veriyorum.

YEREL SEÇİM MESAJI

Yerel seçim sürecine odaklanacağız. Biz Cumhuriyet'in 100. yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzle yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız, omuz omuza çalışacağız. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek, hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız.

Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım. Bu sabah 09.30'da 81 il başkanımla Parti Meclisini görüşmek üzere toplantı koydum, kendilerini davet ediyorum. Bundan sonra bu partiye yakışır her türlü iyileştirmede verdiğimiz sözleri tutacağız. İlk ziyaretimi Hatay'a yapacağım. Deprem bölgesini gündemde tutacağım. İkinci ziyaretim memleketime olacak."

İlgili Haberler