Son İstanbul anketi açıklandı: İmamoğlu farkı açtı

Son İstanbul anketi açıklandı: İmamoğlu farkı açtı
İstanbul'da yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimine günler kala son anket sonuçları ortaya çıktı. Konda'nın yaptığı son ankete göre, İmamoğlu'nun oyu yüzde 54 olurken, Yıldırım'ın oyu ise yüzde 45 olarak belirlendi.

İstanbul'da 23 Haziran'da yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimi öncesi son anket sonuçları açıklandı. Konda'nın yaptığı son ankete göre, kararsızların oyu dağıtıldıktan sonra Ekrem İmamoğlu'nun oyu yüzde 54'ü bulurken, Binali Yıldırım'ın oyu ise yüzde 45 oldu.

Konda'nın anketine göre, kararsızları oyu dağıtılmadan ortaya çıkan sonuçlarda YSK'nın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu yüzde 49 oy alırken, AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın oyu ise yüzde 40,9 oldu. 

Yapılan araştırmaya göre, İstanbul seçiminin iptaliyle birlikte Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söyleyen seçmen oranı yüzde 39,5’ten yüzde 50,1’e yükseldi.

Konda'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yapılan son anketten şu sonuçlar çıktı: 

"Araştırma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki 157 mahallede 3498 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşülmüştür. Her bir mahallede gerçekleştirilen 24 anket için yaş ve cinsiyet kotası uygulanmıştır. Örneklem, ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilerine dayalı mahallelerin nüfus büyüklükleri ve eğitim seviyeleri verileri ile 1 Kasım 2015 Genel Seçim mahalle sonuçları katmanlandırılarak hazırlanmıştır."

"Araştırma, İstanbul’un 18 yaş üstü yetişkin nüfusunu temsil eden deneklerin saha çalışmasının yapıldığı günlerdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tercihlerini yansıtmaktadır. Araştırmanın bulgularının hata payı, yüzde 95 güven aralığında +/- 1,8, yüzde 99 güven aralığında +/- 2,4’tür."

"Yüzde 9,4 kararsız veya oy kullanmayacak seçmeni orantılı bir şekilde dağıttığımızda ise Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 54, Binali Yıldırım’ın yüzde 45 oy oranına ulaşacakları hesaplanmaktadır."

kondaa.png