SONAR'ın anketinde dikkat çeken Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu detayı

SONAR'ın anketinde dikkat çeken Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu detayı
SONAR, görev sürelerinde 8 ayı tamamlayan Büyükşehir Belediye Başkanlarının kendi seçmenleri nezdindeki durumunu araştırdı. Ortaya çıkan tabloda, en başarılı büyükşehir belediye başkanları sıralamasında ilk beşe, Millet İttifakı'nın kazandığı büyükşehir belediyeleri damga vurdu.

SONAR'ın büyükşehir belediye başkanlarının kendi seçmenleri nezdindeki durumunu araştırdığı ankette, Millet İttifakı damga vurdu. 5 Aralık – 15 Aralık tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak 10
Büyükşehirde gerçekleştirilen ankette en başarılı ilk beş büyükşehir belediye başkanı sıralamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 61.7 ile ilk sırada yer aldı.  

DİKKAT ÇEKEN YAVAŞ VE İMAMOĞLU DETAYI

Listenin ilk beşinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde 58.2, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, yüzde 54.4 ile yer aldı. Bu sonuçlara göre Tunç Soyer, 31 Mart'ta aldığı oy oranına denk bir memnuniyet oranına sahip olurken, Yavaş ve İmamoğlu ise, seçildikleri oy oranının üzerinde bir memnuniyet oranını yakaladığı görüldü. Mansur Yavaş, 31 Mart'ta yüzde 50, Ekrem İmamoğlu ise tekrarlanan İstanbul seçiminde yüzde 54'le göreve seçilmişti.