Soner Yalçın’dan ilginç yazı: Sezgin Baran mı Borajet’e çöktü Borajet mi Sezgin Baran’a çöktü

Soner Yalçın’dan ilginç yazı: Sezgin Baran mı Borajet’e çöktü Borajet mi Sezgin Baran’a çöktü
Soner Yalçın Borajet’in Sezgin Baran Korkmaz’a satış sürecini kalema aldığı yazısında Borajet mi Sezgin Baran Korkmaz’a çöktü yoksa Borajet mi Sezgin Baran Korkmaz’a çöktü diye sorarken “BoraJet zaten batıktı; 120 milyon doları borcu vardı, (BoraJet mali işler müdürü Tolga Üzümcü'nün savcılık ifadesine göre) bilançoda oynama yaparak 253 milyon dolara sattılar” ifadelerini kullandı.

Soner Yalçın’dan ilginç yazı: Sezgin Baran mı Borajet’e çöktü Borajet mi Sezgin Baran’a çöktü

Soner Yalçın bugünkü köşe yazısında Borajet’in Sezgin Baran Korkmaz’a satış sürecini yazdı. Yalçın yazısında, “Sahi… Sezgin Baran Korkmaz mı BoraJet''e çöktü? Yoksa, BoraJet mi Sezgin Baran Korkmaz''a çöktü? İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, satıştan sonra başlattığı soruşturma neticesinde Yalçın Ayaslı hakkında yakalama kararı çıkardı ve mallarına tedbir koydu. Bakınız: Sezgin Baran Korkmaz''ın kirli adam olması Ayaslı ve ortaklarını temiz yapmaz! BoraJet zaten batıktı; 120 milyon doları borcu vardı, (BoraJet mali işler müdürü Tolga Üzümcü''nün savcılık ifadesine göre) bilançoda oynama yaparak 253 milyon dolara sattılar” ifadelerini kullandı.

İşte Yalçın’ın yazısının ilgili bölümü:

Borajet’in eski sahibi Şaibeli FETÖ elemanı Faruk Bayındır''ın ortaklarından biri kimdi dersiniz: Emniyet Genel Müdürlüğü''nün avukatı olan, polis okullarında ders veren, şike kumpasından Reza Zarrab''ın Türkiye''deki davalarına kadar her taşın altından çıkan FETÖ elemanı Halil İbrahim Koca! Ortaklardan bir diğeri ise, 47 yıldır ABD''de yaşayan- Amerikan vatandaşı Yalçın Ayaslı idi.

Ayaslı, FETÖ soruşturmalarından kurtulmak için yurtdışına kaçan Faruk Bayındır ve Halil İbrahim Koca ile hangi bağlantılar üzerinden ortak oldu? Aracı FETÖ müydü? Ayaslı''nın yolu ileri de yine karanlık adamla kesişti: Sezgin Baran Korkmaz! Niye hep karanlık adamlarla iş yapıyor Ayaslı?

İddiayı; Yalçın Ayaslı''nın ABD''de görülen (Jacop ve Isaiah Kingston kardeşle‐ rin ABD''yi 511 milyon dolar dolandırdığı) davaya sunduğu (12 Şubat 2019 tarihli) dilekçesine dayandırılıyor!

Sahi… Sezgin Baran Korkmaz mı BoraJet''e çöktü?

Yoksa, BoraJet mi Sezgin Baran Korkmaz''a çöktü?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, satıştan sonra başlattığı soruşturma neticesinde Yalçın Ayaslı hakkında yakalama kararı çıkardı ve mallarına tedbir koydu.

Bakınız: Sezgin Baran Korkmaz''ın kirli adam olması Ayaslı ve ortaklarını temiz yapmaz! BoraJet zaten batıktı; 120 milyon doları borcu vardı, (BoraJet mali işler müdürü Tolga Üzümcü''nün savcılık ifadesine göre) bilançoda oynama yaparak 253 milyon dolara sattılar.

Ayaslı, BoraJet satışıyla ilgili bilirkişi Prof. Dr. Arslan Kaya''nın raporundan bahsetmiyor; kimin kime çöktüğü belli aslında! Hem SBK''yı kazıklayıp hem de “beni FETÖcü diye yazıp korkuttular” diyor şikayet dilekçesinde… Keza: Bu satışın FETÖ darbesinden hemen sonra alelaceleye getirilmesi, Ayaslı''nın ortakları Bayındır ve Koca''nın yurt dışına kaçması gibi kendinin de firari FETÖ sanığı olduğunu gizliyor.

SBK''nın “çöktü” dedikleri BoraJet, satıştan bir yıl sonra 24 Nisan 2017''de uçuşları durdurdu; uçakların yarısı uçamayacak durumdaydı çünkü! 7 Kasım 2019''da ise Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü''nün ilanı kapsamında resmen iflas etti.

İlgili Haberler