Soros’un vakfı hedefine Suriyeli sığınmacıları aldı

Soros’un vakfı hedefine Suriyeli sığınmacıları aldı
Uluslararası para manipülatörü George Soros’a ait Açık Toplum Vakfı, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar ile ilgili yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Dünyadaki en tartışmalı isimlerin başında gelen George Soros’un desteklediği Açık Toplum Vakfı, Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılar ile ilgili yaptığı çalışma ve yardım programları tartışma yarattı. Vakfın desteklediği projeler arasında en dikkat çekeni ise Suriyeli öğretmenlere Türkçe öğretilmesi çalışması oldu.

SURİYELİ ÖĞRETMENLERE TÜRKÇE ÖĞRETTİLER

Açık Toplum Vakfı’nın Türkiye’de son dönemde en dikkat çeken çalışmaları ise Suriyeli sığınmacılar üzerine oldu. Vakıf, sayıları 4 milyona dayanan Suriyeli sığınmacılar mülteciler ile ilgili birçok çalışmayı bizzat desteklediği ya da bazı yan kuruluşlar aracılığı ile faaliyetlerini gerçekleştirdiği biliniyor.

Bu çalışmalardan en dikkat çekeni ise Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğretmenlere Türkçe öğretilmesi oldu. Hayat Sür Derneği’nin yürüttüğü ve Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenen proje ile pek çok Suriyeli öğretmene Türkçe öğretildi. Projeyle birlikte daha çok sığınmacıya Türkçe öğretilerek, Türkiye’de kalıcı hale gelmeleri hedefleniyor.  Türkiye’de 20 binden fazla Suriyeli öğretmen bulunurken, Milli Eğitim Bakanlığı da Suriyeli öğretmenler için projeler yürütüyor.

İşte Açık Toplum Vakfı’nın sitesine yayınlanan video:

 

SURİYELİ SIĞINMACILARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI

Açık Toplum Vakfı’nın destelediği bir başka proje ise Suriyeli sığınmacıları bilgilendirmek üzerine oldu. Şanlıurfa’daki GAP Gençlik Derneği üzerinden gerçekleşen proje ile Suriyeli sığınmacılara, sığınma hakları konusunda bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi. Düzenlenen etkinliklere sadece Suriyeli sığınmacılar değil, Türk vatandaşı gençlerin de katılması dikkat çekti.

su_multeciler_ft1.jpg

PARANIN HADDİ HESABI YOK!

Açık Toplum Vakfı, George Soros’un bir tür ‘sosyal sorumluluk projesi’ olarak göze çarpıyor.  Uluslararası çapta faaliyet gösteren vakfın, Türkiye’de de uzantısı bulunuyor. 2017 yılında toplam bütçesi 940, 7 milyar dolar olan vakfın 1984 yılından bu yana harcadığı para 14 milyar doları buluyor.

İlgili Haberler