Twitter e-ticarete adım atıyor! Satışlar nasıl yapılacak

Twitter e-ticarete adım atıyor! Satışlar nasıl yapılacak
Sosyal medya devi Twitter, Mağazalar özelliğiyle e-ticarete adım atıyor! Twitter Mağazalar özelliği nedir ve nasıl kullanılır? İşte detaylar...

ShiftDelete''de yer alan habere göre, sosyal medya platformu Twitter, çağa ayak uydurmak ve rakiplerinin gerisinde kalmamak adına Mağazaları test etmeye başladı. Twitter Mağazalar özelliği sayesinde e-dükkan açabilir ya da bu dükkanlardan alışveriş yapabiliriz. Şirket, Twitter Mağazalar’ı şu an yalnızca ABD‘de yaşayan iOS Beta kullanıcıları için test ediyor. Özelliğin kullanıma tam olarak ne zaman açılacağı ise şimdilik belirsiz durumda. Ancak kısa sürede kullanıma sunulması bekleniyor.

Sosyal medya devi, ilk olarak 2015 yılında Ürün ve Yer Koleksiyonları adıyla aynı işlevi sunan uygulamayı test etmişti. Fakat e-ticaretin o zaman çok ön planda olmamasından kaynaklı uygulamayı devam ettirememişti. Şu anda da e-ticaretin oldukça popüler olmasından dolayı uygulamayı devam ettirmesi düşünülüyor. Peki Twitter Mağazalar nasıl çalışır ve nasıl kullanılır? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

Twitter Mağazalar şimdilik ücretsiz!

Twitter’ın paylaştığı bir blog gönderisinde Twitter Mağazalar ile ilgili birçok bilgi verildi. Bu gönderide kullanımın şimdilik ücretsiz olduğunu duyurdu. Fakat kullanıcıların şimdilik sadece 50 adet sınırına ulaşan bir koleksiyon ekleyebileceklerini de belirtti.

Platformun yaptığı açıklamada geçmişte denenmiş olan uygulamanın gerekli olduğunu ve kullanıcıların zaten kendi aralarında bu konuyu tartışıyor paylaşımı da ayrıca dikkat çekti. Bu açıklamayla platformun test aşamasındaki özelliğinin kullanıcılar tarafından oldukça sık kullanılması bekleniyor.

Twitter Mağazalar Nasıl Çalışır?

Öncelikle Twitter’ın e-ticaret özelliği henüz test aşamasında olduğunu tekrar hatırlamak gerekiyor. Bu yüzden özelliği sadece uygulamayı güncellemiş ve ABD‘de yaşayan iPhone kullanıcı hesapları yapabilir.

Twitter’da e-dükkan açan bir kullanıcının hesabına girdikten sonra tweetlerin üzerinde “Mağazayı görüntüle” seçeneği yer alacak. Buraya tıklayarak ürünler arasında gezebilecek ve istediğiniz ürünü satın alabileceksiniz.