İyilik yapıp denize attılar: Yaşasın iyi insanlar

İyilik yapıp denize attılar: Yaşasın iyi insanlar
Bir Instagram hesabında paylaşılan görüntülerde denize atılan balıkçı ağına dolaşmış olan fok balığına polisler müdahale ediyor. Fok balığının canını acıtmamak için ekstra uğraş veren polisler en sonunda fok balığını ağlardan kurtararak onu yeniden yaşam alanına gönderiyor.

Sosyal medyada "unimaqua" adlı Instagram hesabından paylaşılan görüntülerde bir fok balığının ağlara takılmış olduğu ve polislerin fok balığına yardım etmeye çalıştıkları görülüyor.

Instagram sayfası, plastik atıklara takılan ya da onları yutan deniz canlılarının, başlıca risk grubunu oluşturduğunu gözler önüne seriyor. Videoda bir fok balığının denize atılmış olan balıkçı ağlarına dolanmış olduğu görülüyor. Polislerse fok balığının canını acıtmadan onu ağlardan kurtarmaya çalıştığı anlar yer alıyor.

Her geçen gün deniz canlılarının okyanuslara dökülen plastikler sebebiyle nasıl öldüğünü ve bu durumdan nasıl korunulması gerektiğini anlatmak amacıyla videonun üzerinde şu açıklamalara yer verilmiştir:

Balık ağına sıkışıp kalmaktan kurtarılan bir fokun bu üzücü ama nihayetinde canlandırıcı videosu, her yıl 1 milyondan fazla deniz hayvanının - yunuslar, balıklar, köpekbalıkları, kaplumbağalar ve kuşlar - okyanustaki plastik döküntüler nedeniyle nazik polis olarak neden öldürüldüğünü göstermeye yardımcı oluyor.

Bunun gibi memurlar, bu zavallı hayvanları, onları tuzağa düşüren ağlardan kurtarmak için her zaman ortalıkta bulunmazlar. Dünya çapında okyanuslarda tahminen 100 milyon ton plastik var... ve bu plastik atıkların neredeyse yarısı bunun gibi balık ağları! Bu çılgınlığı çok geç olmadan durdurmaya kararlıyız, özellikle karada daha fazla #plastikkirliliği olduğunu ve bu kriz hakkında farkındalığı yaymanın ilk adım olduğunu düşünürsek, lütfen bu videoyu takipçilerinizle paylaşın ve olması gereken kişileri yorumlarda etiketleyin. Bu durumdan bir an önce haberdar olun! Davranışlarını ve yasalarını değiştirmeleri için şirketleri ve hükümetleri etkilemesi gereken biz insanlarız, bu yüzden bu dünyayı hem insanlar hem de hayvanlar için güvenli hale getirmek için EN KISA SÜREDE BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ! Bu mücadelede bize katılıp farkındalığı yaymamıza yardım eder misiniz?

İlgili Haberler